Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Osman Ağa ve Giresun Uşaklarını andık

Bu haberin fotoğrafı yok

Milli mücadele kahramanı ve Atatürk’ün Muhafız Alayı Komutanı Yarbay Topal Osman Ağa’yı törenlerle andık.  Osman Ağa Giresun Uşakları Anıtı önünde yapılan törende çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Yavuz Koleji Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Nazan Karabulut günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Karabulut, Topal Osman’ın Giresun halkının bağrından çıkan bir halk kahramanı olduğunu belirterek, Kars’tan Batum’a, İzmir’e milli mücadele meşalesini taşımış, giderek efsaneleşmiş bir bayrak adamı olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu da, “Topal Osman Ağa ve arkadaşlarının bu ülke için verdiği mücadelede yaptıklarını Giresun’dan çıkınca, Çanakkale’ye, Dumlupınar’a, Sarıkamış’a gittiğinizde ne kadar değerli ne kadar önemli işler başardıklarınızı görebilirsiniz. Kendileriyle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Törenin ikinci bölümü ise Kale’de icra edildi. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İl Müftüsü Muhittin Oral’ın duası ile program tamamlandı. Törene, Vali Yardımcıları Barış Demirtaş ve Cahit Karatepe, Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Mustafa Gezer, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Osman Ağanın torunu Cem Feridunoğlu ve bazı aile fertleri, bazı daire müdürleri, siyasi parti ve sivil topluk kuruluş yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.