Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Örenkaya köyü Harşıt Çayı tehdidi altında”

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu,  Tirebolu’ya yapılması planlanan barajın su toplama havzasında yer alan Örenkaya ve Kuskunlu Köylüleri sel ve taşkın tehdidi ile karşı karşıya bulunduğunu söyledi.  DSİ’nin bu havzaya Tirebolu Barajı planlanıyor bu sebeple taşkın koruma tesisi yapmayız demesi ardından vatandaşların tedirginliği daha da arttı. Konuyu TBMM gündemine getiren Selahattin Karaahmetoğlu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na baraj ne zaman yapılacak diye sordu. CHP Milletvekili Karaahmetoğlu su toplama dönemine kadar buradaki tarım alanı, yol ve en önemlisi can güvenliği için hangi tedbirler alındı diye sordu. “Giresun İli Tirebolu İlçesi Örenkaya Köyü ve Kuskunlu Köyü arasında yer alan Değirmendere Deresi güzergâhında yer alan tarım alanları, yol ve yerleşim yerleri sel ve taşkınlarda zarar görmektedir. Özellikle derenin Harşıt Çayı ile birleştiği Örenkaya Köyü’ne bağlı Bük mevkisinde yer alan mahallemiz iki akarsu arasında olması sebebiyle sel ve taşkın sonucu oluşacak felaket riski ile karşı karşıyadır. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü 226. Şube Müdürlüğüne, meydana gelebilecek sel felaketine karşı tedbir alınması yönünde müracaatta bulunan vatandaşlarımıza, bu bölgenin planlaması yapılan Tirebolu Barajı havzasında yer aldığı ifade edilerek taşkın koruma tesisi yapılamayacağı yanıtı verilmiştir.” Buna ilişkin olarak:

1.Baraj havzasında yer alan, benzeri şekilde taşkın ve sel tehdidi altındaki yerleşim yerlerinde, baraj yapımına kadar can ve mal güvenliğini sağlamak üzere kurumunuz tarafından hangi tedbirler alınmaktadır?

  1. Bahsi geçen Tirebolu Barajı ne zaman yapılacaktır?
  2. Bu köylerimiz meydana gelebilecek sel taşkını karşısında bahsedilen biçimde can ve mal kaybına mal olabilecek bir felaket riski altında mıdır? Baraj yapımı ve su toplama dönemine kadar bölgede tarım alanları, yol ve en önemlisi can güvenliği için hangi tedbirler alınmış ya da alınacaktır?
  3. Konuya ilişkin olarak DSİ Şube Müdürlüğünce yapılan inceleme neticesinde verilen yanıt dışında ifade edilen risklere ilişkin bir rapor hazırlanmış mıdır? Konuya ilişkin İlçe Kaymakamlığı, DSİ Bölge Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü ya da diğer ilgili hangi kuruluşlar bilgilendirilmiştir?