Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“LOJİSTİK MERKEZ GİRESUN’U UÇURUR”

Bu haberin fotoğrafı yok

Kara, ”Samsun, Trabzon ve Rize limanları lojistik merkez kapsamında Giresun limanının da bu kapsama dahil edilmesi Giresun’a yapılacak en büyük yatırımdır” dedi.
Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Gümrük ve ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ye çağrıda bulunarak Giresun limanının lojistik merkez kapsamına alınmasını sağlamasını istedi. Kara konuya ilişkin yaptığı açıklamada” Karadeniz bölgesinde Samsun, Trabzon ve Rize lojistik merkez kapsamındadır. Rizeli eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı bakanlığının son gününde memleketini lojistik merkeze dahil etmiştir. Bizde Bakanımızdan Giresun için aynı duyarlılığı bekliyoruz” dedi.

NELER SAĞLAYACAK

Giresun limanının lojistik merkez kapsamına dahil edilmesiyle birlikte elde edilecek avantajlar işe şöyle olacak: Türk lojistik sektörüne yıllık 10 milyon ton ilave taşıma imkanı, Karayolu, demiryolu, denizyolu entegrasyonu, ticaret imkanı, trafik sıkışıklığının azaltılması, ekonomi sektöründe büyümenin teşvik edilmesi, iş imkanları ve işe erişim sağlanması, çevre düzenlemesi ve korunması, arazilerin iyi şekilde kullanılması, çevrenin yeşillendirilmesi ve doğal kaynakların korunması.