Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KPSS’ye giren binlerce memur adayı seçim mağduru olacak”

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, 2014 yılında KPSS sınavına giren, 2015 Haziran’da mezun olabilecek binlerce memur adayının 2015 KPSS tercihlerinin 16-24 Nisan tarihlerinde yapılacağının açıklanmasının ardından büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerine göre tercihlerin öne alındığı iddialarını bir kez daha Meclis gündemine taşıyan Selahattin Karaahmetoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlamasını isteyerek TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Oluşacak mağduriyeti milletvekili seçimleri için görmezden mi geleceksiniz?” diye sordu. CHP’li Karaahmetoğlu, 2014 KPSS sınavına girme hakkı verilen, mezun olup memur olma hayali kuran, üniversite lisans ve ön lisans, ortaöğretim son sınıf öğrencisi binlerce gencin siyasi bir kararla mağdur edildiğini söyledi. Karaahmetoğlu, Haziran’da mezun olabilecek durumda olup Nisan ayındaki tercihlerden yararlanamayacak kaç öğrenci bulunduğunu, bu durumun niçin göz önünde bulundurulmadığını ve burada hangi kamu yararı gözetildiğini sordu.

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, soru önergesinde 2015/1 KPSS tercihleri için başvuruların 16-24 Nisan tarihleri arasında alınacağının açıklandığını hatırlatarak, şunları ifade etti: “2014 yılında KPSS ve aynı şekilde EKKPSS sınavlarına girenlerin de 2015 yılında tercihte bulunabileceği ifade edilmiştir. Memur kadrolarına yönelik KPSS iki yılda bir yapılmakta olup, iki yıllık süre zarfında mezun olacağını öngören adaylar üst öğrenimden sınava girebilmektedir. Bu sebeple son 3 yıl KPSS yerleştirme takvimi, mezun olacak adayları göz önünde bulundurarak haziran ayı olarak belirlenmiştir. Tercihlerin 16-24 Nisan tarihlerinde olması sebebiyle ancak haziran ayında üniversiteden mezun olacak binlerce kişi KPSS 2015/1 tercihi yapamayacaktır. Aynı mağduriyet EKPSS yerleştirmelerini bekleyen adaylar için de geçerli olup, EKPSS yerleştirme ve kura işlemleri için de 16-24 Nisan tarihleri belirlenmiştir.”

DAVUTOĞLU’NA KPSS SORULARI

Selahattin Karaahmetoğlu, bu bağlamda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na şu soruları yöneltti: “2015 Haziran ayında okullarından mezun olabilecek durumda olan, bu sebeple nisan ayındaki KPSS tercihlerine başvuramayacak öğrenci sayısı nedir? 2015/1 KPSS tercihi ve EKPS yerleştirme işlemlerinin 16-24 Nisan tarihlerinde yapılması planlanırken oluşacak mağduriyet göz önünde bulundurulmuş mudur? 7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimleri göz önüne bulundurularak bir karar alındığı iddiası doğru mudur? Bu tarihler belirlenirken hangi kamu yararı gözetilmiştir?

KPSS’ye girmiş binlerce adayın mağduriyeti milletvekili seçimleri sebebiyle görmezden mi gelinecektir? Ortaya çıkacak mağduriyetin telafisini ne şekilde sağlayacaksınız? Haziran ayında mezun olacak adaylar KPSS 2015/1 için tercih yapmak için ne yapmalıdır? Yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Bu hususta Danıştay’a yürütmeyi durdurma istemli dava açılmış mıdır?”