Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köyünde oy kullanacaklar dikkat!

Bu haberin fotoğrafı yok

7 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekili seçimlerinde oy kullanacaklar 9 Marta kadar nakil alabilecekler.
Bütün yurtta yapılacak 25. Dönem Milletvekili Seçimlerinde oy kullanacaklar, 9 Mart akşamına kadar kullanacakları bölgelere nakil alması gerekiyor. YSK tarafından yapılan açıklamaya göre “Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce 10 Mart 2015 Salı gününden önce;  Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden oy verme günü itibariyle 18 yaşını dolduracak olan ve geçerli yerleşim yeri adresine sahip Türk vatandaşlarına ait bilgiler esas alınır” denildi. Bu aşamada yapılacak nakillerin nispeten daha kolay olduğu biliniyor.

14 Mart tarihinde askıya çıkacak seçmen listelerine ise 27 Mart tarihine kadar itiraz edilebiliyor. Askı süresi (14 Mart 2015 – 27 Mart 2015) içinde yerleşim yeri adresini değiştiren ve seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismi bulunmayan kişiler, bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 50. maddesinde sayılanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvururlar ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler” şeklinde bir düzenleme olduğundan daha zor olduğu biliniyor.

Alınan bilgilere göre-imza sahibi olanlar www.turkiye.gov.tr üzerinden diğerleri internetten temin edecekleri formu doldurup imzalayarak ve taahhütlü posta ile göndererek, vekalet veya bizzat nüfus müdürlüğüne giderek nakil alınabiliyor.