Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köylülerin yol isyanı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’un Görele İlçesine bağlı Esenli Köyü sakinleri 500 metre mesafedeki Sisdağı grup yoluna bağlantıları olmadığı için 9 kilometre mesafeyi 17 kilometre gittiklerini söylediler.

1972 yılında yapılan dar köy yolunun ihtiyaca cevap vermediğini belirten Köy muhtarı Osman Tenk, “Yolumuz olmadığı için 500 metre yerine 17 kilometre mesafeyi kat ediyoruz.  Buraya 500 metre bir yol bağlantısı yapılmalı ya da biz yıllarca olduğu gibi 17 kilometrelik alternatif araç yolunu kullanmak zorunda kalacağız. Ancak bizim okulumuz değirmenimiz arazilerimiz Yeşildere, Hamzalı Sisdağı Grup Yolu bağlantılıdır. Bu yolda çok kullanışlı değil ama çaresiz kullanmak zorundayız özellikle kışın tamamen kullanılamaz hale geliyor.

Bu yolun yapılması için bize namus sözü veren siyasiler sözlerini tutmadılar ” dedi.

Esenli Köyünün Görele ilçesinin en büyük köyü olduğunu, seçim dönemlerinde siyasilerin ilgi odağı olduklarını aktaran Muhtar Tenk, “Görele’nin en büyük köyü olduğumuz için sadece seçim dönemlerinde önem kazanıyoruz. Seçimden seçime söz veren siyasiler ne yazık ki seçim sonrası unutuyorlar. Köyümüzün grup yoluna bağlanması için hiçbir arazi sorunu yok, herkes arazilerinden yol geçmesi için imza verdi. Sadece yolumuzun programa alınıp bir köprü ve 500 metre yol yapılması gerekiyor” diye konuştu.

İlçenin en büyük köyünün Esenli Köyü olduğunu dile getiren köy sakinlerinden Kadem Karakoç, “Köyümüzün ne yolu var nede suyu. Devlet su borusunu veriyor siz yapın diyor ama bizim köyde yaşayanların çoğunluğu emekli. Emekli adamın ne kadar katkısı olabilir. Bize verilen su borusundan üç köye de verildi ama bu köyün su borusunun işçiliğini devlet ihale etti. Seçimden seçimde köyümüze gelen siyasiler bir sürü vaatlerde bulunuyorlar oyları topluyorlar bir dahaki seçime kadar kimse uğramıyor. 2013 yılında Giresun Milletvekili Mehmet Geldi,  köyümüze geldi. Bize söz verdi sizin köyünüzün yol ve su sorununu çözeceğim size namus sözü veriyorum dedi. Vekilin verdiği sözü köy halkı unutmadı. Bu köyün yol sorunu 03 Aralık 2013 tarihinde Giresun İl Özel İdaresi tarafından “Esenli Köyü Kırıklı Köyü, Ortaköy Köyü, Tekgöz Köyü Güzargah’ı uzak olması nedeniyle Çalış, Hamzalı grup yoluna bağlantı yolu yapılması için yol ağına alınmasına karar veriliyor ama henüz hiçbir ilerleme yok” şeklinde konuştu.

Köy halkının yüzde 80’ninin gurbetçi olduğunu, yaz aylarında köylerine geldiklerini dile getiren Zonguldak Giresun Görele Dernek Başkanı Yusuf Hıdır,” Köyümüzden Sisdağı yaylasına gitmek için 7 kilometrelik Sisdağı yolunu 60 kilometre Trabzon’un Şalpazarı ilçesinden gitmek zorunda kalıyoruz. Biz köylü olarak Sisdağı yaylası yolumuzu yaptık ama iyileştirilmesini istiyoruz. Seçim zamanı Esenli Köyünün yolunu tutup oy istemeye gelen siyasiler önce bu köyün yolunu, suyunu ve elektriğini yaptırsınlar. Yazın bu köyün nüfusu 5 binin üzerine çıkıyor, doğal olarak su sıkıntısı başlıyor. Köyümüz için gurbette bulunan derneklerimizden topladığımız yardımları köyümüze gönderiyoruz ama yeterli gelmiyor. Ben Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız yol konusunda çok hassas olduklarını biliyoruz ve sesleniyoruz Allah rızası için Giresun’daki yetkililere talimat verilsin köyümüzün sorunlarını gelsinler görsünler”

BEKİR ÖZTÜRK