Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köylülerden endişeli bekleyiş!

Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı

Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Ortaköy’de şarbon teşhisi konularak tedavi altına alınan kişi sayısı 5’e yükselirken, köyde de endişe artarak devam ediyor. Giresun Halk Sağlığı görevlilerince bilgilendirme toplantısı yapılan köyde hastalıklı sığıra temas eden ve sığırın etinden yiyen vatandaşlar sağlık taramasından geçirildi. Köyde ve yaylada bulunan bütün sığırların ise aşılanacağı duyuruldu. Köyde görülen şarbon hastalığıyla ilgili konuşan Ayşe Öncü “Komşumuzun ineğinin hastalandığını ve ölmek üzere olduğu söylendi. Bunun üzerine komşumuza zarar olmasın diye ineği kesmeye ve etini satmaya karar verdiler. Biz de bu sebeple etinden satın aldık. Benimde birkaç gün sonra elimde yaralar çıktı. Bazıları ise hastaneye kaldırılmış.
Şu anda aşımızı olduk sağlık taramasından geçtik” derken kesilen sığırın etinden yiyen Refik Öncü ise “Hepimiz sığır etinden yedik. Ancak etten yiyenler değil, sığırı kesenlerde şarbon hastalığı görülmüş. Sığırı kesen 5 kişi hastaneye kaldırılmış. Bizde sağlık kontrolünden geçtik” ifadelerini kullandı. Köy Azası Coşkun Güngör ise “Köyümüzde şu anda bir endişe var. Ancak eti yiyenler değil sığırı keserek temas edenlerde bu hastalık görüldü. Etten yiyenlerin tamamı ise sağlık taramasından geçirildi. Sağlık görevlileri köyümüzde bilgilendirme toplantısı yaptı. Etten yiyen vatandaşların yanı sıra köyümüzdeki bütün hayvanlarda aşılanacaktır. Köyümüzün karantinaya alınmasıyla ilgili bir durum söz konusu değil. Tedbir amaçlı sağlık kontrolleri devam ediyor” dedi
İlçenin Ortaköy köyünde A.Ö., K.Ö., H.Ö., H.A ve M.Y.’de şarbon hastalığı teşhisi konularak Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, tedavileri sürüyor.