Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocaoğlu’ndan Kadınlar Günü mesajı

Bu haberin fotoğrafı yok

AK Parti Giresun Milletvekili aday adayı Hatice Kocaoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayınladığı kutlama mesajında; “Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli bir misyon yüklenen Türk kadını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde 3 Nisan 1930’da medeni ve siyasi haklarına, 5 Aralık 1934’de  ise seçme ve seçilme hakkına  kavuşarak  kendini medeni sayan birçok dünya ülkesinden önce, Türk toplumu kadına hukuksal, siyasal, toplumsal ve ekonomik haklarını kendiliğinden yasal olarak tanımış ve onu yüce bir değer olarak kabul etmiştir.

Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla  ve  demokrasinin gelişmesiyle  eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye’nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olarak toplumsal yaşamda yerini almıştır.

Türk kadını ve Türk annesi daima özverinin, sevginin kaynağı ve temsilcisi olmuştur. Toplumumuzda kadınlarımıza karşı işlenen her türlü şiddet, dayak ve tacizin önüne geçilebilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir.

2002 yılından bugüne Ak Parti Hükümeti olarak kadın haklarına yönelik birçok düzenleme yaptık; 12 Eylül 2012 Anayasa Referandumuyla, Kadınımızı her alanda daha güçlü hale getirmek için Anayasaya pozitif ayrımcılık ilkesini getirdik.

Kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve yoksulluğun önlenmesi için Valiliklerce kadınlarımıza mikro kredi uygulaması başlattık. Gelir Vergisi Kanununda 2007 yılında yaptığımız değişiklikle kadınlarımızın ev içinde imal ettikleri ürünleri işyeri açmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici olarak belirlenen yerlerde satışa sunmaları halinde elde ettikleri gelirlerinin vergiden muaf tutulmasını sağladık.

Kadınların ve gençlerin istihdamını artırmak amacıyla hazırladığımız İstihdam Paketiyle mevcut istihdama ilave olarak işe alınan kadınlar ile 18-29 yaş arası gençlere ait SGK işveren priminin 5 yıl boyunca kademeli olarak İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmasını sağladık.

2002 yılında TBMM’de kadın vekil oranı % 4,4 iken 2011 yılında bu oran % 14,4’e çıkarılarak kadınların temsil oranını yükselttik. Şiddete uğrayan kadın ve çocuklara danışmanlık hizmeti veren ALO 183 hattını açtık. Ülke genelinde 24 saat bir telefonla şiddet gören kadınımızı devlet koruması altına aldık. Şiddete uğrayan kadınlara hizmet vermek amacıyla nüfusu 50 bini geçen belediyelere sığınma evi açma yükümlülüğü getirdik.

Hamile ve doğum yapan memur ile engelli memura nöbet ve gece vardiyası muafiyeti getirdik. Engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik hakkı tanıdık. Sigortalı kadına, her bir çocuk için çalışmadığı 2 yılı dışardan ödeyerek emekli olma imkanı getirdik. Çocuk sahibi olamayan çiftlere genel sağlık sigortası kapsamında ücretsiz olarak tüp bebek tedavisinden yararlanma hakkı getirdik.

Hükümetimizin Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023 hedefi projelerinde, kadınlarımıza yönelik birçok düzenlemeler getirilecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, yürekleri sürekli sevgi dolu  başta şehit anneleri, şehit eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım” dedi.