Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Konseyinin gündemi Giresun

Kent Konseyi Yürütme Kurulu

Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında Giresun’un gündemindeki sorunlar ele alındı. Teyyaredüzü’nün doğalgaz sorununun yanı Gemilerçeceği-Gedikkaya arasına teleferik kurulması projesi de gündeme getirildi.

Yeni hizmet binasında toplanan Kent Konseyi Yürütme Kurulu gündemdeki konuları görüştü.

Toplantının ana gündeminde; Kent Konseyi yeni binası, Giresun Üniversitesi Kent İşbirliği Platformu (GÜKİP), Yapımına başlanan Gedikkaya projesi, Yeşilgiresun Gazetesi’nin dijital ortama aktarılması için devam eden çalışmalar ile Atatürk Meydanı ve Cumhuriyet Meydanına canlı yayın kameraları kurulması konusu yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan N. Uğur Karaibrahimoğlu, yeni binalarına taşınmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, fiziki, kullanılabilirlik ve konum açısından mükemmel bir binaya geçiş yaptıkları için Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya teşekkür etti. Başkan Karaibrahimoğlu, Yürütme Kurulu üyelerinin bundan sonraki toplantılara projeleriyle birlikte gelmelerini isteyerek: “Kent Konseyi olarak önemli projeleri Giresun gündemine getiriyoruz ve bunlardan sonuç alıyoruz. Takip ettiğimiz ve fikir babası olduğumuz Gedikkaya Projesinin hayata geçmesinden dolayı mutluyuz. Bu projeden önemli beklentilerimiz de var. Kale yönündeki sarp yamacı deniz dağcılık kulübü antrenman için kullanabilir. Hemen altına cafe lokanta yapılabilir. Giresun’un antik değerleri sergilenebilir. Bunların yapılmasının ardından teleferik güzergâhı Kale’ye değil de Gedikkaya ile Gemilerçekeği dolgu alanı arasına kurulabilir” dedi.

Toplantıda doğalgaz konusuna da değinen Karaibrahimoğlu: “Teyyaredüzü ve Güre Bölgesine doğalgaz gitmemesi nedeniyle bir çalışma yürüttük. AKSA bize resmi yazıyla sorunu aktardı. Batlama köprüsü ile Hastane sapağı arasındaki kaldırımı doluluktan dolayı kullanamadıkları için sorun yaşandığını bildirdiler. Vali Hasan Karaahan ve Milletvekili Sabri Öztürk’te bizim konuyu gündeme taşımamızın ardından konuyla yakından ilgilendiler. Yine Osmanağa Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’nın video sistemle canlı yayında izlenmesi konusunda bir çalışmamız var. Bunun hayata geçmesini istiyoruz. Bu basit bir çalışma ancak Gurbetteki hemşehrilerimizin bir nebze de olsun özlem gidermelerini sağlayacaktır. Bu konuyu belediye başkanımızla paylaşacağız.  Ayrıca Giresun Üniversitesi Kent İşbirliği platformu ( GÜKİP) kuruldu. Kent Konseyi olarak toplantıya katılıp üniversitemize yeni bölümler açılması ve turizmin gelişmesi konusunda rapor sunduk” diye konuştu.

Karaibrahimoğlu, Giresun’da ki hastanelerde yoğun bakım ünitesi sıkıntısı yaşandığını ve bu konuda Tabipler Odasından bilgi alarak bir çalışma yürüteceklerini açıkladı. Yürütme kurulunun da tam destek verdiği bu çalışmanın hemen başlatılması kararlaştırıldı. Başkan Karaibrahimoğlu, Yeşilgiresun gazetesi arşivinin dijital ortama aktarılması projelerinin de sistemli bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda Yürütme Kurulu üyeleri de Kent Konseyi’nin önemli bir kuruluş olduğunu, Giresun’un sorunları için çözüm yolunda çalışacağını belirterek, görüş ve önerilerini aktardılar. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından bir sonraki toplantının ise Şubat ayının ikinci haftasında yapılması kararlaştırılarak toplantı sona erdi.