Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Konseyi Başkanı’ndan hastane isteği

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu, Giresun’da hastane sıkıntısı yaşandığını söyledi.  Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinin fiziki olarak ihtiyacı karşılamadığını bildiren Karaibrahimoğlu, Giresun’un en acil ve önemli ihtiyacının yeni bir hastane olduğunu kaydetti.

Başkan Karaibrahimoğlu açıklamasında, “Yapılan anlaşma gereği üniversite tıp fakültesi doktorlarının devlet hastanesinde hizmet verecek olması çok iyi bir uygulama. Bu müşterek çalışmanın hayata geçmesini sağlayan Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli’ye, Hastane yönetimine ve Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a teşekkür ediyoruz. Bu isabetli karar hastalar, hocalar ve de öğrenciler açısından son derece faydalı oldu.

Ayrıca, modern teknoloji ve çağa uygun olarak yapılan Diş Hastanesinin, Fizik Tedavi Hastanesinin ve Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yeni binalarına taşınması Giresun sağlığı açısından son derece önemli bir gelişme oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. ‘’ diyerek şöyle devam etti:

“Ancak Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi hastaların yoğun ilgisi karşısında fiziki olarak ihtiyacı karşılamıyor. Hastanede özellikle polikliniklerde büyük bir sıkışıklık yaşanıyor. Hastanenin bugünkü haliyle çalışanları büyük özveri gösteriyor. Personelin fedakârca çalışmasına rağmen hastanenin yetersiz kaldığı hepimizin malumlarıdır. Şehrimizdeki 2 Özel hastanede yeterli değil. Açılacağı söylenen 3. Özel Hastanenin de kimler tarafından neden engellendiyse, bu da son derece yanlış oldu. Giresun halkına kötülük yapıldı. Buradan birde önerimiz olacak. Gerekirse prefabrik yapı ile hastane büyütülebilir mi. Tabi ki tıbbi yönden bunun doğru olup olmadığı hastane yöneticileri tarafından değerlendirilmelidir. Hastanenin geçicide olsa ilave eklerle büyütülmesiyle, yaşanan sıkışıklığının giderileceğini düşünüyoruz.”

Başkan Karaibrahimoğlu, Giresun’un en acil ve en önemli sorununun en az 500 yataklı bir hastane olduğunu söyleyerek, “Yeni bir hastanenin yapımı bir an önce başlanmalı Sayın Canikli ve İktidar yöneticilerinin bu hastane ihtiyacının giderilmesi yönünde bir an önce çalışma başlatmalarını bekliyoruz” diye konuştu.