Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karazıpkalılar Belgeseline büyük ilgi

Giresun Belediyesi tarafından hazırlanan

Giresun Belediyesi tarafından hazırlanan Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı Milis Yarbay Osman Ağa ve Gönüllü Milli Mücadele Kahramanlarımızı anlatan KARAZIPKALILAR Belgeseli gala gösterimi Sokakbaşı Vahit Sütlaş Sahnesinde yapıldı.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, Milli Mücadele Kahramanlarımıza saygı için hazırlatılan belgeselin gösteriminden önce yaptığı konuşmada; “geri dönmeyi düşünmeden vatan için canını veren, gönüllü alaylarımızın isimsiz kahramanlarını ve komutanlarını her zaman saygıyla, minnetle anıyoruz” dedi. Aksu konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Çok kısa süre önce TRT’de medya maymunları Osman Ağa ile ilgili olsun, hem bizim Karazıpkalılar’la ilgili olsun saçma sapan bazı konuşmalar yaptılar. Biz onlara o zaman da tepkimizi koymuştuk. Kendi değerlerinizi anlatamazsanız birileri çıkacak yalan yanlış ve istediği şekilde bunu anlatır. Biz Osman Ağa, Hüseyin Avni Alpaslan ve ölüme koşanlar anısına gerçekten ne yapsak azdır. Hepsi ölüme koşmuşlardır. Sadece ülkeyi kurtarmak için değil ölmeye gitmişlerdir. Biz o insanların torunuyuz biz onlara ne yapsak azdır.”
Osman Ağa’nın ailesi adına konuşan Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı İsmail Cem Feridunoğlu ise tarihi olayların gerçek olarak anlatılması gerektiğine vurgu yaparak, “ Siz doğru olanları ortaya koyamazsanız, bir takım insanlar kendi doğrularını hatalı ya da manipülatif bir takım içeriklerle genel kabul görür hale getirebiliyorlar. O mana da bizlerin elinde böyle bir eserin olması bir yapıtın olması elimizi medya önünde güçlendirmek noktasında çok önemliydi. Herkese bu konuda ki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Yönetmenliğini Doğuş Sinan Çoşkun’un yaptığı Karazıpkalılar Belgeseli gala gösterimine Başkan Kerim Aksu, Başkan Yardımcıları Orhan Kurt, Murat Ersoy, Sedat Karabıçak, GÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Cem Feridunoğlu, Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, Esnaf Odası Başkanı Ali Kara, Polatlı Karadenizliler Derneği Başkanı Zeki Sönmez, Araştırmacı Seyfullah Çiçek, Öğretim Görevlisi İsmail Bozalioğlu ve kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı. Karazıpkalılar Belgeseli çoğaltılarak, medya kuruluşlarına, Üniversitelere ve Giresun’a gelen misafirlere dağıtılacak.