Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karadeniz Bisiklet Festivali başladı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Valiliği’nin katkı ve teşvikleriyle organize edilen Karadeniz Giresun Bisiklet Festivali bu sabah start alacak.

İlimizde; 29-30-31 Temmuz1 Ağustos 2015 tarihleri arasında Piraziz ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin talepleri üzerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinesinde  “Karadeniz Giresun Bisiklet Festivali“ düzenleniyor.
Karadeniz bölgesinde ilk kez Giresun’da gerçekleştirilecek olan festival; ilimizin, yaylalarımızın tarihi ve kültürel değerlerimizin tanıtımında çok önemli bir rol oynayacak.
2015 yılında ulusal düzeyde yapılacak olan Bisiklet Festivali’nin ileri yıllarda uluslararası düzeyde yapılması planlanıyor.
Giresun Valiliği’nin katkı ve teşvikiyle gerçekleştirilecek olan festivalin parkur alanlarının ve alt yapısının belirlenmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürü Hulusi Güleç başkanlığında bir ekiple yaylalara gidilerek yer tespiti ve diğer çalışmaları yapılmış, bisikletçilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri fiziki ortam ve konaklayacakları mekânlar tespit edildi.
GÜZERGÂH
Türkiye’nin dört bir tarafından gelen bisikletçiler; öncelikle dün Piraziz’den yola çıkıp, saat 12.00’de Valilik önünde bir törenle karşılandılar.
Öğle yemeğinden sonra Kümbet Yaylası’na gidilirken, burada bir gece konaklamanın ardından sabah Uzundere üzerinden Kulakkaya Yaylası’na geçilecek.
Burada bir gece konakladıktan sonra, 31 Temmuz sabahı Bektaş Yaylası üzerinden Bulancak’a inilecek.  Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde bir gece konakladıktan sonra Valilik önünde yapılacak olan törenle “Karadeniz Giresun Bisiklet Festivali”  son bulacak.