Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Parti’den “Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan” çalıştayı

İYİ Parti Kadın Politikaları

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı 81 il için; kadınların farklılaşan sorunlarını ortaya çıkarmak, ortaklaşan sorunlara çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Genel Başkan Meral Akşener’in öncülüğünde “Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan” başlıklı çalıştay başlatılıyor.

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Bu çalıştayların en önemli çıktısını, ulusal politikaya yön vermek amacıyla yerel ve bölgesel düzeyde hazırlanacak olan kadın temalı il bildirgeleri ve bölge bildirgeleri oluşturmaktadır.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilecek olan çalıştaylarda pozitif ayrımcılık kaygısıyla kadınlara uygulanan cinsiyet kotası %20 olarak erkekler için uygulanacak.

Bu hedefler doğrultusunda gerçekleşecek çalıştayların ilki 5 Kasım 2022 Cumartesi günü Samsun’da başlıyor.

Çalıştaya Samsun’un yanı sıra Sinop, Amasya, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon ve Artvin illerinden de katılım sağlanacaktır.

Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, akademisyenler, kadın kooperatifleri, oda ve borsa temsilcileri ile toplamda 200’ü aşkın kişinin katılım sağlayacağı ilk çalıştay, iki ayrı oturumda gerçekleşecek.

Çalıştayın ilk oturumunda her şehrin temsilcileri yurttaş masalarında bir araya gelerek kendi şehirlerinde yaşayan kadınların karşılaştığı sorunlar, bu sorunların kaynağı ve çözüm önerilerini tartışacaklar. Tartışmanın ardından her il için yurttaş masalarında tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerini içeren il bildirgeleri hazırlanacak.

İl masalarından birer temsilcinin seçilmesiyle bölge masasında devam edecek olan ikinci oturumda; bölge genelinde kadınların yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri üzerine tartışmalar yürütülecek, ortak görüşler ve öneriler doğrultusunda kadın temalı bölge bildirgeleri hazırlanacak” ifadelerine yer verildi.

5 Kasım 2022 Cumartesi günü Samsun’da gerçekleşecek çalıştay, 10.00 -17.00 saatleri arasında Ramada Samsun Otel’de gerçekleşeceği bildirildi.