Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif’i anma günü yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

Kutlamalar  çerçevesinde Vahit Sütlaş Sahnesinde Aksu Anadolu Lisesince düzenlenen törene, Vali Hasan Karahan’ın yanı sıra , Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, Vali Yardımcısı Barış Demirtaş,  Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hilmi Erzincan, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal, İl jandarma Komutanı J. Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, AK Parti İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı Aksu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Fatih Karahan yaptı. Karahan, “Türkler tarihin her devrinde İstiklali kendileri için en yüce değer olarak kabul etmişler, uğruna savaşmaktan da asla çekinmemişlerdir. İstiklal Marşı her insanın yazabileceği bir şiir değildir. Çok önemli vasıfları olan kişilerin başaracağı bir şiirdir. Milletini tanıyan, onun değerleriyle bütünleşmiş, söylediklerini yaşayan, samimi, fedakar, mütevazi, sağlam karakterli, ağlayan ağlatan, hisseden, söyleyen bir sanatçı böyle bir metni yazabilecektir. Bu başarı Mehmet Akif Ersoy’a nasip olmuştur” dedi.

Ardından İlköğretim Okulları arasında düzenlenen “İstiklal Marşını en güzel okuma” , ortaokullar arasında düzenlenen şiir ve liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hasan Karahan tarafından verildi.

Program şiirler ve Akif ve İstiklal Marşı konulu oratoryo gösterisiyle sona erdi.