Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’da Espiye zirvesi

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’un en büyük ikinci ilçesi olan Espiye’nin geleceği tüm yönleri ile İstanbul’da masaya yatırıldı. Espiye Kaymakamlığı ve Espiye Belediyesi’nin himayesinde İstanbul Espiye Federasyonu ve Espiye Derneklerinin organizasyonu ile düzenlenen 1. Espiye Çalıştayı İstanbul Bayrampaşa Titanic Otel’de gerçekleşti. Giresun’un ilçeleri arasında Espiye’nin ilki gerçekleştirdiği çalıştay, katılımcılardan tam not aldı.

ESPİYE’NİN GELECEĞİ TARTIŞILDI
Espiye’nin sorunlarına çözüm yolu arandığı ve geleceğinin tartışıldığı büyük Espiye buluşmasına, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadare, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz, Espiye Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, Giresun İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Öztürk, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Giresun Federasyonu Kurucu Başkanı Halil Kütük’ün yanı sıra Giresun, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve yurdun değişik yerlerinden gelen işadamı, bürokrat, akademisyen, serbest meslek mensupları ile siyasetçiler, dernek başkanları ve yöneticilerden oluşan 230 kişi katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI
Espiye’lerinin birlik ve beraberlik mesajı verdiği üst düzey buluşmanın sunuculuğunu Eğitimci Ali Akıllı yaparken,  moderatörlüğü ise Devr-i Alem Belgesel Program Yapımcısı İsmail Kahraman yaptı. Espiye Federasyonu Başkanı Temel Kahveci’nin açılış konuşması ile başlayan ve yaklaşık 4 saat süren çalıştayda, dernek başkanları adına İstanbul Espiye ve Gebze Espiyeliler Derneği başkanları duygu ve düşüncelerini belirten birer konuşma yaptılar. Çalıştayı yöneten Gazeteci ve belgeselci İsmail Kahraman, Espiye’nin her yönleri ile ele alındığı çalıştayın ilçenin geleceği açasından büyük önem taşıdığını belirterek, Ev sahibi Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

HESAP VERMEYE GELDİM
Organizasyonun ev sahipliğini yapan Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere çalıştayda çok önemli açıklamalar yaptı. “Espiyelilere hesap vermeye geldim” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Karadere, Giresun’un ikinci büyük ilçesi olan Espiye’nin daha gelişmesi ve büyümesi için çalıştıklarını, Espiyeli tüm hemşerilerinin görüş, öneri ve düşüncelerinin kendileri için çok değerli olduğunu söyledi. Espiye’lerinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi halinde tüm zorlukların üstesinden geleceğini ifade eden Başkan Karadere, “Güzide ilçemizin geleceğini gelin birlikte şekillendirelim. Gençlerimize ve geleceğimize güzel bir Espiye bırakmak için omuz omuza verilim. Espiye’nin geleceği için bu çalıştayı bir dönüm noktası olarak görüyorum. Bugünkü gördüğüm tablodan büyük bir enerji ve sinerji aldım. Allah’ın izni ile sizlerle beraber Espiye’yi Karadeniz’de parmakla gösterilecek bir ilce yapacağız” diye konuştu.

Espiye’nin hizmetkârı olduğunu ve zaman mefhumu gözetmeden çalıştıklarını ifade eden Mustafa Karadere, Espiyeli hemşerilerinden Espiye’ye maddi ve manevi destek vermesini istedi. Cep numarasını katılımcılara açıklayan ve her zaman emrinde olduklarını belirten Başkan Karadere, Espiye’ye yapılan hizmetlerden de söz ettiği konuşmasında çok önemli ve verimli geçen çalıştayın her yıl yapılacağını belirterek, katılan herkese teşekkür etti.  Aslen Espiyeli olan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, İstanbul’da Espiyeli hemşerileri ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, Espiye için üzerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.