Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Irkçı saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor

Bu haberin fotoğrafı yok

HASAN ÇELİK/ABD

Amerika’da Giresunlu aileye yapılan ırkçı saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor.

Türk asıllı Amerikalı Müslüman Giresunlu aile, kimliği belirsiz bir kadının ırkçı  saldırısına uğramıştı. Olayın Medyaya yansımasından sonra, Amerika’daki (STK) Sivil Toplum Kuruluşlarını harekete geçirdi.

New York Başkonsolosluğunun olay ile yakından ilgilendiği, konunun takipçisi olduklarını, Saldırıya uğrayan Sevil Söğünmez ve eşiyle Konsolosluk yetkililerin görüştükleri vurgulandı.

Bugün de Amerika’daki derneklerden saldırı ile ilgili çok sert açıklamalar geldi.

TÜRK AMERİKAN TOPLUMUNUN ÖNDE GELEN İSMİLERİ SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADILAR

İBRAHİM KURTULUŞ OLAY KABUL EDİLEMEZ

Türk Amerikan toplumunun aktif isimlerinden biri olan, Türk Hes Birliği Başkanı, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, Yardımcılığına atanarak Resmi temsilcilerinden biri olan İbrahim Kurtuluş İngilizce kınama mesajı yayınlayarak, saldırıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Kurtuluş,  olayın takipçisi olacaklarını kabul edilir bir durum olmadığını belirtti.

ALİ ÇINAR’DAN KINAMA MESAJI

Think Tanks Global Policy Institute Düşünce kuruluşu Başkanı, Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyesi, Demokrat Parti Etnik Koordinasyon Üyesi olarak görev yapan Ali Çınar, saldırıyı kınadıkların, Müslümanlara yapılan böyle bir saldırının asla kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Amerika’da çeşitli Dernek Başkan ve yöneticileri ırkçı saldırıyı kınama mesajları yayınlayarak tepkilerini dile getirdiler.

NEW YORK GİRESUNLULAR DERNEĞİ DEVREDE

New York Giresunlular Derneği Başkan yardımcıları İzzet Cebeci ve İlhami Arslan, ırkçı saldırıya uğrayan aile ile yakından ilgilendikleri kayıt edildi. New York Giresunlular Derneği olarak konuyla ilgili yaşananları takip ediyoruz. Ne yapılması gerekiyorsa  yapmaya hazırız, ailenin her türlü yanındayız açıklamasını yaptılar.

SAVAŞ ŞAHİN, OLAY BASİTE ALINIP ÜSTÜ KAPATILAMAZ

New York eyaletine bağlı  Long Island bölgesinde Walmart alışveriş merkezinde meydana gelen ırkçı saldırı ile ilgili Türk Amerikan Demokratlar Birliği Başkanı Savaş Şahin, olay basite alınıp üstü kapıtlacak bir durum değil. Yasal ve hukuk çerçevesinde her türlü mücadelemiz başlattık Ailenin sonuna kadar arkasında olacağız. New York Long Island bölgesinde seçilen Senetör Lee Zeldin ile temaslarınız devam ediyor kendilerini olaya müdahil olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Her koldan olayın takipçisi olarak kaçak saldırganı Adalet önüne çıkartmaya çalışılıyoruz. “Dedi.

Sevil Söğünmez (38), Çarşamba günü Akşam saat 19.00 sıralarında Long Island bölgesinde ikamet ettiği evine yakın Walmart’da çocukları ile alış veriş yaptığı esnada, kimliği belirsiz bir kadının ırkçı saldırısına uğramıştı.