Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’DE DE GÜNDEM ÇALDAĞ

İl Genel Meclisi CHP

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz tarafından grubu adına Batlama Çaldağ Afet Konut ve İş Yerleri ile ilgili soru önergesi verildi:

Sözlü önerge de şu detaylar yer aldı;

“Batlama’da sel felaketinde yıkılan 24 konut ve 19 dükkanın yeniden inşa edilebilmesi için nasıl bir çalışma yapılması gerekmektedir? Bu yapıların yeniden inşa edilmesi için Kentsel Dönüşüm programı uygulaması, çalışmalar içinde yer almakta mıdır? Şayet afet kapsamında değerlendirilmiyorsa, bu binaların yıkılma gerekçesi nedir? Zira afet kapsamıyla, kentsel dönüşüm arasında çok büyük fark vardır. Kentsel dönüşümde vatandaşa daha büyük maddi yük bindiğini hepimiz biliyoruz.

TOKİ tarafından 25 Kasım 2021 tarihinde ihaleye çıkan projenin iptal edilmesinin gerekçeleri nelerdir? Ayrıca ihalenin 25 Kasım 2021 tarihine kadar (450 gün)beklenmesinin nedeni nedir? Bu proje ne zaman yeniden ihaleye çıkarılacaktır? Afet kapsamında yapılacak ev ve işyerleriyle ilgili olarak TOKİ ile yapılan protokolün gereği neden yerine getirilmemiştir? Bu konut ve işyerleri için ilgili kurum ve kuruluşlardan beklenilen rapor ve onayın gecikme sebebi nedir? Diğer Afet bölgelerinde konut ve işyerleri teslim aşamasına gelmişken, burada yaşanan bir ayrımcılık değil midir? Şimdi Çaldağ halkı soruyor. Doğankent, Yağlıdere, Dereli’ ye sahip çıkılırken, Çaldağ’ın 1,5 yıldır dışlanmasının sebebi nedir?”