Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hedef saptırmaya çalışıyorlar”

İl Genel Meclisi Kasım

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz İl Özel İdaresi üzerinden AK Parti’ye yüklendi.

Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “Yaklaşık 2 aydır başta Dereli, Tirebolu, Giresun Merkez olmak üzere ilçelerimizde can ve mal kayıplarının yaşandığı büyük selden bu yana, Giresun İl Özel İdaresi, Giresun’un, zaman zaman da Türkiye’nin gündeminden hiç düşmemiştir. Selden bir ay önce, arkadaşımız Ömer Cebeci’nin altı boşalan menfez uyarısı ve bununla ilgili önergemizin gündeme Meclis Başkanı tarafından alınmaması ve bir ay sonra aynı menfezin çökmesi sonucu burada 5 askerimiz ile 1 kepçe operatörümüzün şehit olması, ardından Harşıt Deresi talanı ve bu vadinin altının oyulması, yasal sınır olan talveg kotunun 100’lerce metre altından malzeme çıkarılması ile ilgili bizim CHP Grubu olarak tespitlerimiz ve bu işlerin siyasi boyutları hep konuşulmuştur. Diğer yandan, bugün 310 milyon resmi ilan edilen toplam borcu ile batağa gömüldüğü kabul edilen İl Özel İdaremizle ilgili sadece 2 görevden alma işlemi gerçekleştirilerek adete bu işin siyasi ve iktidar boyutu kamufle edilmekte, yapılan yasa dışı iş ve işlemlerde, tek başına önce Genel Sekreter, sonra da Genel Sekreter Yardımcısı sorumluymuş gibi bir algı yaratılmak istenmektedir.

Bizim 6 yıldır İl Genel Meclisinde CHP Grubu olarak yaptığımız tespit ve eleştiriler sonucunda red oyu verdiğimiz konular, bugün eski Genel Sekreter Hüseyin Taşkın’ın görevden alınma gerekçeleri olarak sıralanmıştır. Diğer anlamda, bizim uyarılarımız, yapmayın dediğimiz işler sadece bir günah keçisine yüklenmiştir. Ne bu kararlara evet oyu veren İl Genel Meclisi üyeleri ne Encümen üyeleri ne de Vali’ler. Hepsi pir-i pak. Hepsi tertemiz gösteriliyor.

Sonuç olarak, muhalefet olarak yaptığımız eleştiriler doğrulandı diye sevinelim mi? Yoksa, yasa ve yönetmelik tanımadan savurgan ve hoyrat işlerin yapılmasını isteyen Adalet ve Kalkınma Partili siyasetçilerin isteklerini emir kabul eden, İl Genel Meclisi Başkanları ve üyeleri, Encümen üyeleri, Valiler ve Genel Sekreter yüzünden batan İl Özel İdaresine üzülelim mi? Şaşkınız.

Özetle, bu işten anladığımız, sel de yitirdiğimiz 14 canın hesabı kimseden sorulmuş değil. Sadece mevcut AKP milletvekillerinin istemediklerinin yeri değişiyor. Böylelikle Özel İdarenin içine düştüğü bu çamurun, bu balçığın birinci sorumlusu iktidar ve onun temsilcileri temizlenmeye çalışılıyor. Böyle hedef saptıramazsınız. Tekrar ediyorum. Genel Sekreteri görevden alma gerekçeleri 5302 sayılı yasaya aykırı işler, bundan önceki meclisten, bazıları da bu dönem meclisinden geçti. Yine bu konular Encümende karara bağlandı. CHP Grubu olarak biz bu konulara mecliste red oyu verdik. Çoğunluk olan AKP’li meclis üyeleri kabul oyu verdiniz. Dönemin Valileri de bu kararları onayladılar. Dün Özel İdareye talimat yağdıran siyasetçiler ve AKP iktidarı bu işten böyle sıyrılamaz.”