Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayır Platformundan “Hayır” açıklaması

Giresun’da aralarında CHP, DSP

Giresun’da aralarında CHP, DSP ve Vatan Partisi’nin de yer aldığı hayır platformu üyeleri Atatürk Meydanı’nda, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa halk oylaması ile ilgili basın açıklaması yaptılar. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun da takip ettiği basın açıklamasında, “Bizler Türkiye’nin birliği, bütünlüğünü savunmak, barış, kardeşlik, demokrasi ve refah içerisinde özgürce yaşam mücadelesi için “Giresun başkanlığa hayır platformu” adı altında bir araya geldik.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tartışmalı bir biçime geçilerek Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimini değiştirecek olan, “başkanlığı öngören anayasa değişikliği” ile zor ve karanlık bir döneme girileceğini gören bizler halk oylamasında hayır diyerek ülkemizin geleceğine sahip çıkacağımızı belirtmek için buradayız.

Hangi partiden, görüşten olursa olalım, “Partili cumhurbaşkanı sistemi” adı altında getirilmek istenen anayasa değişikliği, ülkemizin kaderini, bizlerin ve gelecek nesillerin hayatını baştan sona değiştirecektir. Bu anayasa değişikliğine “hayır” demek, cumhuriyete, demokrasi ve hukuk devletine, vatanın birliği ve bütünlüğüne, inanç ve düşünce hürriyetine, laikliğe, sosyal devlete, kadın-erkek eşitliğine, barış ve kardeşliğe, farklılıklarla bir arada yaşanmasına; Türkiye’ye sahip çıkmaktır” denildi.