Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri yapıldı

Halk Eğitimi Merkezlerinin yapmış

Halk Eğitimi Merkezlerinin yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak ve daha fazla vatandaşın halk eğitimi kurslarından istifade etmesini sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığınca Haziran ayının ilk haftası “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” olarak ilan edilmiş olup, hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilmekte olan “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” Giresun Valiliğinin himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa; Vali Vekili Mehmet Fikret Çavuş, 28. Dönem Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, kurum amirleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, halk eğitim merkezi müdürlüğü ile kurs açılan okulların yönetici ve öğretmenleri, usta öğreticiler, kursiyerler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program; Halk Oyunları Gösterisine müteakip, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayarak, protokol konuşmaları ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, il genelinde açılan kurslarla ilgili genel bilgilendirmelerde bulunarak; “Millî Eğitim Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Haziran ayının ilk haftasını ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ olarak kutluyoruz.

Hayat boyu öğrenme; yaşam boyu süren bir eğitim faaliyetidir. 7’den 70’e herkesin katıldığı bir etkinlikler bütünüdür. Hayat Boyu Öğrenme Haftası ile öğrenme faaliyetlerine katılımı artırmayı, öğrenme fırsatları hakkında halkımızı bilgilendirmeyi, öğrenmeyi teşvik etmeyi, geçmişle günümüz arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi, amaçlıyoruz.

Bu hafta ile Bireylerin kendilerini geliştirmeleri için merak ve istek uyandırmak, öğrenmenin eğlenceli ve rehabilite eden yönünü öne çıkarmak ve bireylerin öğrenme sürecine katılımını sağlamak temel amacımızdır” ifadelerini kullandı.

Bakım ve Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezi Mehteran gösterisinin ardından halk oyunları gösterisi yapıldı.

Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan sergi ve stantların açılış kurdelesi; Vali Vekili Mehmet Fikret Çavuş, 28.Dönem Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve protokol üyeleri tarafından kesildi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Vekili Çavuş ve Milletvekili Elmas, kurum amirleri, kurum çalışanları, davetliler ve vatandaşlar düzenlenen sergi ile stantları gezdi.

Vali Vekili Çavuş ve Milletvekili Elmas’a sergilenen ürünler ve yapılan çalışmalar hakkında öğretmenler ve usta öğreticiler tarafından uygulamalı bilgiler sunuldu.

Halk eğitimi merkezi kursiyerlerince ortaya çıkarılan el emeği göz nuru eserler ve ürünlerin yer aldığı sergi ve stantlar, davetliler tarafından beğeniyle gezildi. Sergi ve stantlar 3 gün boyunca açık tutulacak.

Program; kursiyerler tarafından davetlilere verilen “Türk Halk Müziği Konseri” ile sona erdi.

Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde, 2022-2023 eğitim öğretim yılında; Giresun’a özgü ürün tasarımları, Fındık Yetiştiriciliği, Aile Okulu, altın yaldızlama fincan ve bardak takımları, kağıt rölyef, Gümüş Kazas, Cam boncuk, Aşçılık, Kuaför, Seramik biçimlendirme, iğne oyası, el sanatları, Kur’an-ı Kerim Okuma, Okuma Yazma, Halk Oyunları, Bağlama, Çinicilik, Türk İşaret Dili, Resim, Bilgisayar, Arıcılık, Hijyen Eğitimi. Spor kursları, Bağlama, Tulum, kemence, Ney ve Kanun gibi müzik kursları özellikle ilgi gören kurslardan oluşturmaktadır.

Giresun il genelinde 01/09/2022-30/06/2023 tarihleri arasında devam edecek olan; genel, okuma-yazma, mesleki ve teknik alanlarda düzenlenen toplam 4 bin 760 kursa, 25 bin 709’u erkek, 50 bin 319’u kadın kursiyer olmak üzere toplam 76 bin 28 kursiyer katılıyor.

Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri; Bin 130 Genel ve 2 bin 617 Mesleki Kurslar olmak üzere 2 ana kategoride 75 alanda, toplam 3 bin 747 kurs programı ile yürütülmektedir.

Halk eğitimi merkezi kurs faaliyetleri, vatandaşların ve sektörlerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda artarak devam etmektedir.