Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Halkımızın sağlığını önemsiyoruz”

“Kanser, günümüzde sürekli artış

“Kanser, günümüzde sürekli artış gösteren çok önemli bir sağlık sorunudur” diyen Deva Partisi İl Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Av. Eren Naci Aksoy yaptığı yazılı açıklamada; “Dünyada ölüm nedenlerinde ciddi bir yüzdeliğe sahip olan kanserin önüne geçilebilmesi ve tedavi edilebilmesi, kansere neden olan risk faktörlerinden kaçınma ve erken teşhis ile mümkündür.

Kansere kalıtsal etmenler ile düzensiz beslenme ve stresli bir yaşamın sebep olduğu bilinmektedir. Özellikle sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar kansere yakalanma riskini artırmaktadır. Dolayısıyla kanser hastalığına dair bilinçlenmek; zihnen ve bedenen sağlıklı ve düzenli bir yaşam sürmek, çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmek kanserle mücadelede önemli bir yer teşkil etmektedir.

Vatandaşlarımız kanser hastalığının farkında olmalı, bu hastalığa yol açan alışkanlıklardan uzak durmalı, başta kendimiz olmak üzere ailemizin ve toplumun sağlığına gereken özeni göstermeliyiz. Ayrıca kanserin erken tanı ile önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Aksoy, “Deva Partisi olarak halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Arz talep dengesini kuran sağlık politikaları ortaya koyacağız. Muayene randevu aralığını tıp biliminin öngördüğü uluslararası standartlara getireceğiz. Hekimler doğru tanıyı koymakta zorlanmayacak; böylece tanı ve tedavi kalitesinin artmasıyla sağlık hizmetlerinde verimi azami seviyeye çıkartacağız. Sağlık çalışanları takviyesi ile hastaların doktora erişimini hızlandıracağız. Sevk zinciri mekanizmasını kurarak uzman branşlarda gereksiz yığılmaların önüne geçeceğiz.

Bu düşüncelerle Dünya Kanser Haftası’nda kanserle mücadele konusunda toplumumuzun daha da bilinçlenmesini temenni eder, kanser ile mücadele eden tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim” dedi.