Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GTSO’dan iş hukuku semineri

Giresun Ticaret ve Sanayi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine yönelik İş Hukuku semineri düzenlendi. İş Baş Müfettişi Bülent Yıldırım tarafından GTSO toplantı salonunda düzenlenen seminere, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri iştirak etti. Seminerde işverenin işçi üzerindeki sorumlulukları ve matbu evraklarda yapılması gereken işlemler üzerine yoğunluklu bilgi veren İş Baş Müfettişi Bülent Yıldırım; ”İşveren için işçi özlük dosyaları çok önemli ancak bir çok firmamız kırtasiyeden aldıkları evrakları doldurarak bu sorunu aştıklarını sanıyorlar, fakat yanılıyorlar.
Bu evrak çok önemlidir. Diğer yandan haftalık 45 saat çalışma süreleri ise işveren için dikkat edilmesi gereken bir diğer konudur. Çalışma gününü evrak üzerinde hafta içi beş güne yayan işletme, işçisinin izin dönemlerinde cumartesini izinden göstermeleri yasal olarak mümkün değildir. Çünkü evrak üzerinde cumartesi çalışma günü gözükmemektedir, dolayısıyla bu uygulamaya dikkat edilmelidir. Yada çalışma günlerini 6 gün olarak göstermek zorundadırlar.
10 işçi ve üzeri işçi çalıştıran işletmeler işçi maaşlarını mutlak banka üzerinden yapmalılardır. Bordroda gözüken tutarın tamamı banka üzerinden olmalı aksi durum sorun yaratabilir. Bir diğer önemli konu ise yılda 31 gün gelen ay sayısı yedidir.31 gün gelen aylarda ücretler 30 gün üzerinden hesaplanmaktadır. Bu yanlış bir uygulamadır. Bu uygulama 30 gün değil,31 gün hesaplanarak maaş oluşturulmalıdır, aksi durum cezai durum içermektedir” dedi.
İş Baş Müfettişi Bülent Yıldırım, İş Hukuku’nun yeni uygulamalar ile zor bir hal aldığını, işletmelerin İş Hukuku konusunda uzman desteği almasının şart olduğuna vurgu yaptı.