Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GTSO’dan iş güvenliği eğitimi

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, ”ilçelerimiz ile buluşuyoruz” projesi kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği bilgilendirme eğitimleri düzenlemeye başladı.
İş sağlığı ve güvenliği bilgilendirme eğitimleri kapsamında ilk eğitim Dereli ilçesinde gerçekleştirildi. Giresun Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu yaptığı açılış konuşmasında, Dereli’nin iş kazalarında can kayıpları verdiğini hatırlattı.

GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu; “Yaylalar diyarı Dereli İlçesinin turizminin kalbi olacağına inanıyoruz. Bu kapsamda yapılacak tüm yatırımların ilimiz ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı düşüncesi ile ilçe turlarımıza Dereli ‘den başlamayı uygun gördük. Son yıllar da artan iş kazaları bu toplantının konusu belirlememiz de yardımcı oldu. Dereli son bir yıl içersin de ölümlü iş kazalarında kayıplar verdi. Bu açıdan da eğitimlerimize Dereli ‘den başlamamız etken oldu.” dedi.

Dereli Belediye Başkanı, Zeki Şenlikoğlu ise girişimciliğin zayıf olduğu bir ilçede yaşadıklarını ifade ederek bunun nedenini göç vermek olarak değerlendirdi. Dereli Kaymakamı, Ömer Faruk Kala’da yaptığı konuşmada; ” İş kazaları konusunda ilçemizde olumsuz gelişmelere maruz kalarak iş kazalarında canlar verdik. Bu toplantının amacı keşke demeden önce işin gereğini yapmamız konusunda önemlidir.” İlçenin doğa turizminde yatırım beklediğini de ifade eden Kaymakam Kala; “ilçemizin gelişmesi Doğa turizminden geçmekte. Hedefimiz ilçemizi doğa turizminde marka haline getirmek. Eşsiz coğrafyamızı lafta değil icraatta marka haline getirmek için bu toplantının çok faydalı olacağına inanıyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları, İş Kur Meslek Danışmanları ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü Uzmanları tarafından eğitim semineri verildi.