Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GTB’den Angın’a ziyaret

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, Genel Sekreter Eren Nizam ve Tescil Müdürü Ruhi Yılmaz Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Muhammet Angın’ı makamında ziyaret etti.
GTB Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu “Fındıkta yaşanan külleme hastalığı son günlerde üreticilerin çok karşılaştığını bununla beraber ilçelerimizden şikayetlerin geldiği üreticilerimizin bu konudaki endişelerini il müdürü ile paylaştı.”Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Muhammet Angın ise “Külleme hastalığı ile ilgili gerekli çalışmaların il müdürlüğü bünyesinde bitki koruma şube müdürlüğü tarafından çalışıldığı bu konuda gerekli ilaç etken maddelerinin ve dozlarının Ruhsatlı Bitki Koruma Geçici Listesine alınması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Nezdinde gerekli çalışmaların ve yazışmaların yapıldığı ve bu konuda bir an önce gerekli ziraii mücadelenin başlatılması için de çiftçi bilgilendirme broşürleri hazırlatıldığı bilgisini verdi. “Dr. Muhammet Angın sözlerine 2014 yılı gerçekleşen destek rakamları ile devam etti.
“2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıtlı 76.000 Fındık Üreticisine alan bazlı gelir desteği ödemesi 166.208.116 TL olarak gerçekleşmiş olup yine aynı yıl içerisinde ilimize yapılan toplam tarımsal destek 214.890.672 TL olarak gerçekleşmiştir dedi.
Bereketli bir mahsul yılı olması temennisi ile ziyaret sonlandırıldı.