Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Giresun’un köylerinde bozuk yol yokmuş!”

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması için verdiği Şebinkarahisar Dönençay Köyü yol, su, kanalizasyon sorunları ile ilgili soru önergesinde eski İçişleri Bakanı’nın önceki cevaplarını hatırlattı. Karaahmetoğlu Bakan Öztürk’e “İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala’nın sorularıma verdiği cevaplar gibi, köylerde bozuk yol yok, içme suyu kanalizasyona ilişkin bahsedilen köyde gerekli altyapı ve üst yapı çalışmaları devam ediyor” biçiminde yanıt verecekseniz devam eden bu çalışmaların neler olduğunu da belirtir misiniz dedi.

“Milletvekili Seçildiğim Haziran 2011’den bu yana Giresun İli, İlçeleri ve Beldelerine bağlı köylerini ziyaret ederek vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları yerinde görmekte, devlet ve hükümetten bekledikleri hizmetleri soru önergeleri ile ilgili bakanlıklara iletmekteyim.  Köylerimizde yaşanan sorunların birçoğunun benzer olduğu; fakat vatandaşımızın kamu hizmetine ihtiyaç duyduğu zaman ulaşamadığı iddialarına tanık olmaktayım. Yine ihtiyaç duyulan köylere hizmet ulaştırılamadığı iddialarını görmek, tespit etmek ve ilgili Bakanlara sorunu iletmek Giresunlu hemşerilerimin bana verdiği vazifedir. Köylerimizde yaşanan yol sorunu,su sorunu kanalizasyon ihtiyacına yönelik verdiğim onlarca soru önergesine İçişleri Eski Bakanı tarafından “ Giresun İlinde kullanılamayacak durumda bozuk yol bulunmadığı, yol, kanalizasyon içme suyu konularında imkanlar dâhilinde gerekli çalışmaların yapılmakta olduğu anlaşılmıştır” ya da “…..esas numaralı soru önergesinde bahsedilen köyde gerekli altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ettiği” biçiminde yanıt verilmiştir. Bu ifadeler, köylerimize ulaştırılan hizmeti vatandaşlarımız göremediği ya da sorunlara ilişkin Bakanlığınıza yanlış bilgi aktarıldığı iddialarını gündeme getirmektedir.”  Bu hususta:

1.Bakanlığınıza iletmiş olduğum Soru Önergelerinde bahsi geçen köylerde yaşayan vatandaşlarımız, benim de birçoğunu gözlemlediğim biçimde yol, su, kanalizasyon altyapısı konularında herhangi bir sıkıntı yaşamamakta mıdır?

2.Bu sorunları bize ileten vatandaşlarımız önergelerimize Sayın Bakan tarafından verilen yanıtlarda ifade edildiği biçimde “bahsedilen köyde gerekli altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ettiği” çalışmaları merak etmektedirler. Bunların neler olduğunu ifade eder misiniz?

3.Yine geçtiğimiz gün ziyaret ettiğim köyümüz Şebinkarahisar İlçesi Dönençay Köyü’nün yol, su, kanalizasyon sorunlarının tespiti ve giderilmesi konusunda neler yapacaksınız? Sorumuza İçişleri Eski Bakanı Sayın Efkan Ala gibi “bahsedilen köyde gerekli altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ettiği” biçiminde yanıt verecekseniz devam eden çalışmaların neler olduğunu da belirtir misiniz?