Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’un HES’leri İstanbul’da tartışıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresunlular Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından “Dereleri, Yaylaları, Ormanları ve Denizi ile 2050’de Giresun” konulu panel İstanbul’da gerçekleştirildi.

Bakırköy’de düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Ali Öztürk, Giresun’un özellikle HES felaketiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Öztürk, “Giresun’un çevre sorunlarına karşı duyarlık oluşturmak, dikkat çekmek çözüm önerileri sunmak amacıyla Giresunlu bilim insanı, akademisyen ve konusunda uzman kişilerin katılımıyla bu paneli düzenledik” dedi.

Giresun derelerinde 10’un üzerinde faaliyette, 40 tanesi yapım aşamasında 97 adet HES projesi olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Ali Öztürk yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Vadiler üzerinde bulunan büyük derelere bağlanan küçük dereler üzerine de HES projesi yapıldığı gözlenmektedir. Bu da olayın boyutunu göstermesi açısından çok önemlidir. Giresun Vadileri üzerinde toplamı yüzü bulan her vadiye yapılacak onlarca HES’in yapılan bilimsel değerlendirmeler ışığında doğada, çevrede geri dönüşü olmayan ileride felaket boyutuna dönüşecek zararlar açacağı aşikardır.”

Yapılan açılış konuşmasının ardından Av. Orhan Kılıç’ın moderatörlüğünde panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, Av. Alp Tekin Ocak ve Yüksek Çevre Mühendisi İlkay Öztürk katıldılar. Paneli İstanbul’daki Giresun derneklerinin temsilcilerinin büyük bölümü, siyasi parti ve bazı STK’ların temsilcileri ile kalabalık bir davetli topluluğu izledi.