Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresunspor’un suçu yok

Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet,

Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet, Lig Radyo’da katıldığı canlı yayında çok önemli açıklamalar yaptı. Karaahmet; “Çok şükür buralara kadar geldik, inşallah devamını getireceğiz ve bu ligi çok iyi bir yerde bitireceğiz. Her defasında ilk olarak şunu söyledim; ‘Biz bir ligde kalmayı garantileyelim’ dedim. Şuan geldiğimiz noktada bunu garanti etmiş durumdayız” dedi.

“Şampiyonluğu taraftarımız kadar, belki de onlardan çok daha fazla istiyoruz” diyen Karaahmet; “Ben takımımla birlikte olmayı, onlarla vakit geçirmeyi seviyorum. Hocamızla, futbolcularımızla sürekli irtibat halinde kalmaya çalışıyorum. Giresunspor yarım asra yakın bir zamandır Süper Lig’e çıkabilmek için gayret gösteriyor.

Biz futbolcu arkadaşlarımızla birlikte “1970 Ruhu” adında bir şey başlattık. Eski futbolcularımızı ağırlıyoruz. Onların anılarını dinliyoruz. Şehre baktığımızda o 1970 ruhunu hissedebiliyor, görebiliyoruz. Futbolcularımız da buna çok inanıyorlar” dedi.

“60 MİLYON TL BORÇ NASIL OLDU?”

Ekonomik konularda dikkat çeken açıklamalar yapan Karaahmet; “Giresunspor’un hiçbir suçu yok, ortada yanlış ve hatalı bir şey varsa bunun tek suçlusu Giresunspor’u yönetenlerindir. En önemli nokta şeffaf olmak, biz bütün hesaplarımızı yönetim kurulu ile paylaşıyoruz. Merak eden, görmek isteyen herkese de açıkça şunu söylüyoruz; Gelin ve dilediğiniz bilgiye ulaşın. Biz burada olduğumuz sürece saklayacağımız bir şey asla olamaz, kim neyi bilmek istiyorsa her şey açık.

Çünkü bu kulüp 2 milyon Giresunlunun. Giresunspor’un 60 milyon borcu nasıl oldu? Kulüplerin gelirleri aşağı yukarı belli. Benim takım maliyetim 23 milyon. Bu sezon biz dedik ki eğer 25-30 oyuncu alırsak biz bu yükü kaldıramayız. Haddimizi bilelim, sonuçta bizim diğer futbolcularımızın da şans bulması lazım, bu sebeple de 18 – 19 transfer yaptık. Geri kalan oyuncularımız ise alt yapımızdan veya 3. Lig takımlarından transfer ettiğimiz oyuncularımız.

Bizim gibi şehir kulüplerinin bu noktada çok dikkatli olması lazım o heyecanla şunu da alalım bu da olsun şeklinde gerçekleşecek hareketlerin sonuçları hoş olmayacaktır. Göreve geldiğimizden bu güne 25 milyon civarı bir borcu ödedik. Kendi takımımıza da çok bir borcumuz yok, devre arası borçlarımızın da ödemesini gerçekleştireceğiz. Çok şükür yeni borç yapmadan eski borçları ödeyerek geldik, önümüzdeki senede bu şekilde iyi bir yönetim sergileyip inşallah Giresunspor iki sene sonra borç yükünden tamamıyla kurtulmuş olacaktır diye düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 “GİRESUNSPOR’DA İNANILMAZ BİR RUH VAR”

Karaahmet; “Hocamız herkesin bildiği üzere takım kurarken Sivasspor’da oynattığı oyuncuları biliyorduk. Genç oyunculara fırsat vermesi, oyuncularının arkasında durması gibi çok güzel bir tarzı var. Erolcan ve Sergen gibi daha önce 3. Ligde oynamış oyuncuları kadroya aldı ve şimdi takımın vazgeçilmezi oldular.

Ancak bunu yaparken kıvamı çok iyi tutturmak gerekir. Hocamız da karakteri aynı, birbirine yakın anlaşabilecek bir kadro yapısı kurdu. Oyuncularımıza baktığımızda içlerinde şampiyonluk yaşamış, üst düzey takımlarda oynamış, Süper Lig’de forma giymiş ve daha bir çok özellikte oyuncumuz var ama en önemlisi içlerinde inanılmaz bir ruh var. İşte bu kıvamı yakalamak çok önemliydi. Tüm arkadaşlarımız üzerlerine düşen her şeyi yaptılar, kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

TRANSFER POLİTİKASI HAKKINDA NET KONUŞTU

Karaahmet; “Transfer yasağını kaldırmak ile ilgili bir çalışmamız var ancak bunu transfer yapmak için yapmayacağız çünkü bu başa bir şey. Biz gelirken şunu söyledik; Bu kulübü ekonomik olarak bir zarara uğratmayacağım. Kulübün limitlerini aşacak, çok fazla hamleler yapmamaya çalışıyorum.

Transfer ile ilgili bir hamle yapacak mıyız konusunu hocamızla konuşuyoruz. Şuan takımımızda 25 tane aslan gibi çocuk var ve bu takımı buralara bu çocuklar getirdi. Buraları iyi düşünüp, hesaplamak lazım… Bu kulüp, bu ligde de çok değerli.

Beni buraya getiren takım, beni bundan sonrada götürecek olan takımdır. Tüm futbolculara saygımız sonsuz, herkes işini yapıyor ancak bu ruh halini bozacak, duygunun içine başka bir şey katacak çok fazla bir düşüncem yok” dedi.