Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’da Köylerde İçme Suyu Krizi Devam Ediyor

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş; Giresun’un köylerinde yaşanan su sorununa tepki gösterdi.

CHP Giresun Milletvekili Elvan

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Giresun’un birçok köyünde içme suyu sorunlarının hala çözülememiş olmasına sert tepki gösterdi. Türkiye’nin en çok yağış alan ikinci ili olan Giresun’da, köylerde içme suyuna erişim sıkıntısının devam ettiğini belirten Gezmiş, bu konuda yeterli yatırımların yapılmadığını vurguladı.

Binali Yıldırım’ın 2018 Yılındaki Sözüne Atıf

Gezmiş, 2018 yılında dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın “Giresun’da suyu olmayan köyümüz kalmadı” sözünü hatırlatarak, “Aradan 6 yıl geçmesine rağmen hala susuzlukla boğuşuyoruz” dedi. Giresun’un Şebinkarahisar ilçesindeki Avutmuş Mahallesi, Görele’nin kapanan beldesi Köprübaşı ve Piraziz’in Balçıklı Köyü gibi birçok köyde içme suyu sorununun hala devam ettiğini belirten Gezmiş, hükümeti acil göreve çağırdı.

Yarım Kalan Projeler ve HES’ler Sorunun Kaynağı

CHP Milletvekili Gezmiş, yetersiz yatırımlar, bir türlü bitirilemeyen gölet projeleri ve dereleri olumsuz etkileyen HES projelerinin, köylülerin içme suyuna ulaşmasını engellediğini dile getirdi. Gezmiş, HES’lerin doğayı ve su kaynaklarını yok ederek köylerin susuz kalmasına neden olduğunu belirtti.

Hükümete Acil Çağrı

Elvan Işık Gezmiş, köylerdeki su sorunlarının çözülmesi için hükümeti derhal harekete geçmeye davet etti. Gezmiş, içme suyuna erişimin bir insan hakkı olduğunun altını çizerek, “Su sorunu Giresun’da acilen çözüme kavuşmalı” ifadelerini kullandı.