Giresun İl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri kış lastiği uygulaması hakkında bilgilendirdi. Yapılan açıklamaya göre, 15 Kasım 2025 tarihinde başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu, 15 Nisan 2026 tarihine kadar devam edecek. Bu uygulama, özellikle şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar için hayati önem taşıyor.
KİMLER İÇİN ZORUNLU?
Emniyet Müdürlüğü’nün duyurusunda, kış lastiği kullanımının 15 Kasım 2025 ile 15 Nisan 2026 tarihleri arasında şehirlerarası faaliyet gösteren tüm yük ve yolcu taşıma amaçlı ticari araçlar için yasal bir zorunluluk olduğu belirtildi. Bu kurala uymayan ticari araç sürücüleri hakkında yasal işlem başlatılacak ve idari yaptırımlar uygulanacak.
ÖZEL ARAÇLAR İÇİN GÜVENLİK TAVSİYESİ
Zorunluluk ticari araçları kapsasa da, Giresun Emniyet Müdürlüğü özel araç sahiplerine de önemli bir çağrıda bulundu. Güvenli ve sorunsuz bir seyahat deneyimi için kış lastiği kullanımının özel araçlar için de şiddetle tavsiye edildiği vurgulandı. Kış koşullarında yol tutuşunu artırarak olası kazaların önüne geçmek adına bu önlemin alınması büyük önem taşıyor.
DENETİMLER SIKLAŞACAK VE YAPTIRIM UYGULANACAK
Yetkililer, belirtilen tarihler arasında kış lastiği denetimlerinin Giresun genelinde sıklaştırılacağını bildirdi. Kurallara uymayan sürücülere idari yaptırımlar uygulanacağı ve trafik güvenliğinin sağlanması adına gerekli tüm tedbirlerin alınacağı ifade edildi. Sürücülerin hem kendi güvenlikleri hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliği için bu uyarılara riayet etmeleri istendi.
