Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Gündem

Giresun’da Kadın Cinayetleri Protesto Edildi: Yaşam Nöbeti Başladı

Giresun Kadın Platformu, hafta sonu düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasıyla kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Platform üyeleri, her Cumartesi 14:00 – 15:00 saatleri arasında Atatürk Meydanı’nda “Yaşam Nöbeti” tutma kararı aldı. Kadınlar, “Her Yer Suç Mahalli. Münferit Değil Erkek Şiddeti. Durdurun!” yazılı pankartla Gazi Caddesi boyunca slogan atarak Atatürk Meydanı’na yürüdü.

Debboy’dan Atatürk Meydanı’na Yürüyüş

Debboy mevkiinde toplanan platform bileşenleri, ellerinde taşıdıkları dövizlerle kadın cinayetlerine karşı tepkilerini dile getirdiler. Kadınlar, Gazi Caddesi boyunca attıkları sloganlarla seslerini duyururken, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş de yürüyüşe katılarak destek verdi. Atatürk Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını Sevgi Özgan, Filiz Sezen, Emine Şenel ve Nihal Memiş Dizdar okudu.

“Artık Yeter”

Yapılan basın açıklamasında, erkek şiddetiyle katledilen ve tacize uğrayan tüm kadınlar anılarak şu ifadeler kullanıldı:

“Kadınların erkekler tarafından katledilmediği, eşit yurttaşlık haklarına sahip oldukları bir dünya için mücadeleye devam edeceğiz. Kadın cinayetlerinin nedeni sırf kadın olmaktır. Namus bahanesiyle, özgürce yaşamak istedikleri için öldürülen kadınların arkasında duruyor ve ‘Artık yeter’ diyoruz.”

Cezasızlık Politikalarına Tepki

Kadın cinayetlerine karşı yeterli önlem alınmadığı vurgulanan açıklamada, cezasızlık politikalarının kadın katillerini cesaretlendirdiği belirtildi. İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesinin ardından 1060 kadının öldürüldüğü ve 282 kadının şüpheli şekilde hayatını kaybettiği ifade edildi.

“İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmeli ve 6284 sayılı yasa etkin bir şekilde uygulanmalıdır” denilen açıklamada, kadınların güvenliğinin sağlanması için yetkililer göreve çağrıldı.

Milletvekili Gezmiş: “Kadın Dayanışmasıyla Mücadele Edeceğiz”

Basın açıklamasının ardından bir konuşma yapan CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, alanda toplanan kadınları selamladı. Gezmiş, “Şiddete ve cinayete karşı mücadele eden kadınların yanındayım. Hep birlikte eşit, özgür ve şiddetsiz bir geleceğe ulaşacağız” dedi.

Giresun Kadın Platformu, her Cumartesi Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirecekleri “Yaşam Nöbeti” ile kadın cinayetlerine dikkat çekmeye devam edeceklerini belirtti.

DİĞER VİDEOLAR