Giresun’da Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler anıldı.
Bu kapsamda Giresun İl Müftülüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde Hacı Miktat Camii’nde program gerçekleştirildi.
Programa katılan emekli İl Müftüsü Muhittin Oral,depremin açtığı yaraların, devlet ve milletin el ele vermesiyle hızla sarıldığını vurguladı.
Birlik ve beraberlik ruhunun hayatın her alanına taşınması gerektiğini ifade eden emekli İl Müftüsü Oral, “Afet zamanlarında sergilediğimiz yardımlaşma ve dayanışma, millet olma bilincimizin en kuvvetli tezahürüdür. Üç yıl önce yaşadığımız büyük depremler, acıda da umutta da omuz omuza durduğumuzu bir kez daha göstermiştir. Aynı iman ve ideallerle, bu vatanın ve ay yıldızlı bayrağın altında bir oldukça, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.” dedi.
Emekli İl Müftüsü Oral, Kahramanmaraş merkezli depremler başta olmak üzere yaşanan afetler sebebiyle ahirete irtihal edenlere, mukaddes değerler uğruna canını feda eden şehitlere Allah’tan rahmet diledi.
