Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’a Onkoloji Enstitüsü şart

İl Genel Meclisi Aralık

İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantısında söz olan CHP Giresun Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, sorunları devam eden tüm kesimlerin uzaktan yakından çok iyi bildiği, çevremizdeki insanların kurtulmak, tedavi olmak için çok yoğun mücadele ettiği kanser hastalığına değindi.

Yılmaz konuşmasında; “Özellikle 1986 yılındaki Çernobil nükleer santrali kazasından sonraki 20-30 yılda Giresun ve Doğu Karadeniz’in diğer illerinde çok daha dikkat çeken bir hastalık olmuştur kanser hastalığı.

Bugün dünyada 15 milyon insana kanser tanısı konmuş ve 2030 yılında bu rakamın 26 milyon olacağı tahmin edilmektedir.

Türkiye’de ise her yıl 165 bin 500 kişiye, günde 450 kişiye bu hastalığın tanısı konuluyor. Tabi ki bu rakamların ortaya çıkmasında erken tanı yöntemlerinin çok büyük etkisi ve önemi bulunmaktadır.

Üzülerek söylüyorum, Giresun uzun yıllardır bu çok önemli hastalığın teşhis ve tedavisinde hep komşu illerin hastanelerine mahkum olmuştur. Giresun ilk Onkoloji Doktoruyla yaklaşık 5 yıl önce tanışmıştı. O gitti. Bir süre sonra bir başka Uzman geldi. O da çok sürmedi istifa etti. Şimdilerde nihayet yeni bir Onkoloji Doktoru daha geldi Eğitim ve Araştırma Hastanemize. Umarız Kanser Hastalarımız bir daha Doktorsuz kalmaz. Ayrıca Giresun’da bir Onkoloji Doktorunun 1000’den fazla hastasının olduğu unutulmamalıdır.

Etrafımızdaki, en yakınımızdaki insanların çektiklerini gördükçe yüreğimiz yanıyor. Hastalarımızın özellikle, kanser takipleri için çektirmesi gereken kısa adı PET olan Pozitron Emisyon Tomografisi maalesef hastanelerimizde bu cihaz olmadığı için yapılamamaktadır. Zaten aldıkları kemoterapi ilaçları nedeniyle yola yürüyemeyecek halde, acı çeken hastalarımız için il dışına gitmek ayrı bir ıstırap olmaktadır. Yine Giresun Merkezde daha önce hizmet verirken kapatılan Palyatif Bakım Ünitesi de acilen açılmayı bekliyor hala.

Sağlıkta devrim yaptığını söyleyen AKP hükümeti, Giresun’daki kanser hastalarının sesini duymak zorundadır. Çernobil kazasından sonra radyasyon etkileri hala yeterli bilimsel araştırmalarla ortaya konulmamış ilimizde ve bölgemizde bir Kanser Araştırma ve Onkoloji Enstitüsü düzeyinde bir ihtisas hastanesi yoktur.

Daha önce de önerdiğimiz gibi, Giresun Kanserle mücadelede böyle bir hastaneyi çoktan hakediyor.  Erken teşhis ve tarama için başta PET olmak üzere her türlü görüntüleme, kemoterapi, radyoterapi, immunoterapi ve diğer sağıtım yöntemleri ile içinde Palyatif Ünitesi bulunan, yani Kanserle ilgili A’dan Z’ye her şeyi   barındıran bu sağlık merkezini, geçmiş yıllarda Üniversite Senatomuzca da olumlu bulunan, bölgemizde tek olacak Giresun Üniversitesi Kanser Araştırma ve Onkoloji Enstitüsünü acilen istiyoruz. Bu araştırma enstitüsü için tüm Giresun ayağa kalkmalıdır. Her zaman olduğu gibi iktidar mensubu siyasetçilerimizi de ayrıca göreve davet ediyoruz” dedi.