Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Yenidünya Vakfı’ndan konferans

Bu haberin fotoğrafı yok

Yeni Dünya Vakfı Giresun İl Temsilciliği Şebinkarahisar’da yeni bir etkinlik daha gerçekleştirdi. Gazeteci – Yazar Abdurrahman Dilipak’ın konuşmacı olarak katıldığı “Yeni Türkiye Yolunda Dış Tehditler” konulu konferans Şebinkarahisar ilçesinin Karanlar Konferans salonunda gerçekleştirildi. Yeni Dünya Vakfı İl Temsil Heyeti, istişare heyeti, vakıf gönüllüleri ile Şebinkarahisarlı vatandaşlar konferansa yoğun ilgi gösterdiler.

Yeni Dünya Vakfı İl Temsil Heyeti Başkanı Av. Sabri Öztürk yaptığı se konuşmasında “ Yeni Dünya Vakfı olarak gençlerimizi geleceğe daha güvenle hazırlamak, onların ilimizi ve ülkemizi ilgilendiren toplumsal, sosyal, ekonomik meselelere milli ve manevi değerlere bağlı bir bakış açısı kazandırmak için arkadaşlarımız ve vakıf gönüllüsü dostlarımızla çalışmaktayız. Bizler her gün büyüyen ve her gün güçlenen bir aileyiz” dedi.

“Yeni Dünya Vakfı Giresun Temsilciliği olarak şu anda 30 öğrencimize burs veriyor, konferanslar, kitap okuma programları, sohbetler gibi çeşitli etkinlikler ile onların hayata hazırlanmalarına yardım etmeye çalışıyoruz. Özellikle Giresun ilimizde üniversite öğrenci sayısının ciddi artışı karşısında bu öğrencilerin normal eğitimi yanında kendilerini her yönden geliştirebilmeleri için vakıflar çok önemli bir işlev görmektedirler. Bu çalışmalarımız boyunca, sizlerin dua ve desteklerini yanımızda görmek bizleri ve gençlerimizi çok mutlu edecektir. Bugün Sayın Abdurrahman DİLİPAK bizleri kırmamış, buralara kadar gelerek ve bilgisi, tecrübesi ve kazanımlarıyla bizlere destek vermiştir” diye sözlerini sürdürdü.

Abdurrahman Dilipak , “Yeni Türkiye Yolunda Dış Tehditler” konulu konferansında; “Yeni Türkiye’nin önündeki dış tehditlerle mücadele etmek için çok çalışmalı, uyanık olmalıyız.  Bu ülkenin insanları olarak büyük bir iddiamız varsa, Ankara’da büyüklerimiz var demekle olmuyor. Toplumun da elini taşın altına koyması gerekir. Dünya beşten büyüktür demek yetmiyor. Bunun arkasını doldurmak lazım. 2023 hedefine gitmek için 100 yıl önce bu coğrafyaya konulan ipotek kaldırılmalıdır. Bugün yaşanan IŞİD ve benzeri problemler, Türkiye’nin yürüyüşünü kesmeye yöneliktir. Türkiye olarak bizim iddialı politikalarımız yüzünden Ortadoğu’yu karıştırıyorlar. Uyanık olalım. Biz önce dinimizi öğrenmeliyiz. 2023 hedefimiz varsa her birimiz 3 dil bilmeliyiz” dedi.