Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Federasyonu yeni başkanını seçti

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Federasyonu 3’üncü Olağan Kongresi’nde gerçekleştirilen başkanlık seçimde, oy çokluğuyla başkan seçilen Mehmet Kuğu görevi milletvekili Hasan Turan’dan devraldı.  İstanbul’da faaliyet yürüten Giresun Federasyonu’nun 3’üncü Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye, 1 Kasım seçimlerinden milletvekili seçildikten federasyon başkanlığı görevinin bırakma kararı alan Hasan Turan, kongrede başkanlık için tek aday gösterilen Mehmet Kuğu, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yanı sıra çok sayıda davetli ve federasyon delegesi katıldı. Kongre’de, federasyona ait faaliyet raporu ve konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen başkanlık seçiminde ise tek aday olarak gösterilen Mehmet Kuğu oy çokluğu ile seçilerek görevi AK Partili milletvekili Hasan Turan’dan devraldı. Seçimin tek adayı olan Kuğu, seçim öncesi yaptığı açıklamadı 7 yıllık bir federasyon olduklarını belirterek, “Federasyon öncesinde 10 yıllıkta dernekler birliği çalışmamız vardı. Dolayısıyla bir 17 yıllık büyük metropol dediğimiz bu İstanbul’da Giresun ve Giresunlular adına Giresunluların tanınırlığını bilinirliğini ve var olma mücadelesi verdiği bu şehirde mutlak suretler nüfusunun çoğunluğunu nüfuza çevirmek için mücadele eden bir kurumuz. Hasan Başkan dönemini 2 ye ayırmamız lazım. Birincisi onun kişiliğinden kaynaklanan büyük başarıları söz konudur. Tabii ekip olarak çalışmamın mutluluğu ve huzur da apayrıdır. Ancak biz Hasan Başkanı geçeriz demiyoruz. Öyle bir niyetimiz de yok sayın başkandan aldığımız bu sancağı daha büyük zirvelere taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hasan başkana çok güzel şeyler söylemek istiyorum ancak keşke bayrağı bu kadar yukarıya dikmeseydi işimizin çok zor olduğunu biliyorum” dedi.
“GELDİĞİMİZ NOKTA BAŞLANGIÇ OLACAK, KENDİMİZE YENİ HEDEFLER KOYACAĞIZ”
Başkanlık görevini devredecek milletvekili Hasan Turan ise seçim öncesi yaptığı açıklamada heyecanlarını dile getirerek, “Hem delegelerimiz, hem derneklerimiz hem de camiamız heyecanlı malum. Yıllardır birlik beraberlik içerisinde İstanbul’daki Giresun toplumuna, bırakıp geldiğimiz ancak hiçbir zaman unutmadığımız Giresun’umuza hizmet etmek için gayret gösteriyoruz. Bu gayretler sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda çok güzel meyveler verdi. Bu son seçimlerde, siyasi bir meyvede vermiş oldu. Giresun sivil toplum kuruluşları hareketinin içinden belki ilk diyebileceğimiz şekilde bir milletvekili seçildi. Bu da camiamızda heyecana yol açtı. Bu kongrenin de o anlamda başka bir heyecanı var. Dolayısıyla bugün burada geldiğimiz noktayı ileride koyduğumuz hedeflerimizin başlangıç noktası kabul edip yeni hedefler koyacağız” diye konuştu.
“GENİŞ KATILIMLI KONGRELER FEDERASYONA NİCELİK VE NİTELİK KAZANDIRACAKTIR”
Kendisi de Giresunlu olan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise yaptığı selamlama konuşmasında mutlu olduğunu belirterek, “Bugün çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu mutluluğumu sizinle paylaşmak istiyorum. Federasyonumuzun böylesine geniş salonlarda geniş katılımlarla kongrelerini yapıyor olması elbetteki onun faaliyetlerine de nicelik ve nitelik kazandıracaktır. Bunu görüyoruz, bunun sonuçlarını da görüyoruz. Ne mutlu bize ne mutlu hem şehirlilerime” şeklinde konuştu.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “İstanbul’da baktığımız zaman bizden çok daha fazla derneklere sahip birçok vilayetler vardı. Ama bugün geldiğimiz noktada Allah’a hamd olsun hepsini sollamış durumdayız ve Feshane kararını alanlar arasında bizlerde vardık. Şimdi geldiğimiz noktada Feshane alanının yetmediğini görüyoruz. İnşallah Kadir ağabeyimiz onu Yenikapı’ya taşıdığında daha güzel bir şekilde yerini alacak. Ama demek ki güzel bir gelenek başlatılmış bu Feshane günlerine öncülük yaptı bizim federasyon ama diğer taraftan bir hem şehirli derneği gibi değil ondan çok daha öte bir sivil toplum kuruluşu gibi çalışmalara imza attık” dedi.