Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun “2-1-1” dedi

Giresun’da kesin olmayan seçim

Giresun’da kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti 2, CHP 1 ve MHP 1 milletvekilini meclise gönderdi. Seçimde AK Parti 5,9 puanlık oy kaybı, CHP yüzde 1,7’lik oy kaybı yaşarken MHP ise 2011 seçimlerine göre oylarını yüzde 6,6 oranında artırmayı başardı.  Bu sonuçlara göre AK Parti’den 1.sıra adayı Turhan Alçelik, 2.sıra adayı Adem Tatlı, CHP’den 1. sıra adayı Bülent Yener Bektaşoğlu, MHP’den de 1.sıra adayı Orhan Erzurum milletvekili seçildiler.

TÜTÜNCÜ, “MUTLU DEĞİLİZ”
AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yaptığı ilk değerlendirmede” Böyle bir sonuç beklemiyorduk, elbette ki mutlu değiliz, bu günden itibaren oturup bir değerlen-dirme yapacağız, sebeplerini araştıracağız. Türkiye’deki düşüş Giresun’a da yansıdı” dedi.
Tütüncü, “Sadece hizmet etmekle bunun olmayacağını da gördük, en büyük korkumuz Türkiye’nin yeniden koalisyonlu döneme girmesidir” dedi.

BEKTAŞOĞLU, “HEDEFİ TUTTURAMADIK”
Seçim sonuçlarından mutlu olmayan partilerden birisi de CHP oldu. CHP’nin ilk sırasından meclise giren Bü-lent Yener Bektaşoğlu da, “Hedefi tutturmadık, hedefimiz 1 milletvekilliği değildi. Elbette ki seçim sonuçlarını değerlendireceğiz. Bu kadar çok vaad vermemize rağmen beklediğimiz oyu alamadık” dedi.

ERZURUM, “GİRESUNLU BİZE İNANDI”
Dünkü seçimde oyunu büyük oranda artıran MHP’de ise değerlendirmeyi ilk sıra-dan milletvekili seçilen Orhan Erzurum yaptı. Erzurum, “Gece gündüz çalıştık, halkı-mız bize inandı ve oy verdi. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz, MHP’nin oyunu büyük oranda artırması vatandaşlarımızın bize ne kadar güvendiğinin göstergesidir” şeklinde konuştu.
secim2015