Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla Ramazan ayı boyunca denetimlerini kesintisiz sürdürüyor. İl Müdürü Mustafa Ensar Yılmaz’ın bizzat katıldığı denetimlerde; hijyenden etikete, taklit ve tağşiştan muhafaza şartlarına kadar her detay inceleniyor.
İl Müdürü Yılmaz Denetimleri Bizzat YönetiyorGiresun Merkez ilçedeki gıda üretim ve satış noktalarında gerçekleştirilen denetimlere İl Müdürü Mustafa Ensar Yılmaz, Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Şahin ve Şube Müdürü Oğuz Yiğit eşlik etti. Denetimlerde işletmelerin hijyen standartları, soğuk hava depolarının sıcaklık takibi ve ürünlerin son tüketim tarihleri titizlikle kontrol edildi. İşletme sahiplerine personel hijyeni ve gıda güvenliği konusunda da yerinde bilgilendirmeler yapıldı.
1.024 Denetim ve Yarım Milyon TL’yi Aşan CezaGıda güvenliği konusunda taviz verilmeyeceğini vurgulayan İl Müdürü Yılmaz, 2026 yılının ilk aylarından itibaren yapılan çalışmaların bilançosunu paylaştı. Yılmaz,
“2026 yılında şu ana kadar 1.024 denetim gerçekleştirdik. Bu denetimler sonucunda mevzuata aykırı hareket eden 6 işletmeye toplamda 507 bin 790 TL idari para cezası uygulandı” dedi. “Gıda Güvenliği Kırmızı Çizgimizdir”Denetimlerin 5996 sayılı Kanun çerçevesinde yürütüldüğünü hatırlatan Mustafa Ensar Yılmaz, tüketicilere de çağrıda bulundu. Gıda güvenliği konusunda karşılaşılan her türlü olumsuzluğun anında bildirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, Alo 174 Gıda Hattı’nın aktif olarak kullanılmasına dikkat çekti.
Yeni Giresun / Abdulkerim Ünal

