Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GEAH’a “Bebek Dostu Hastane” unvanı aldı

Sağlık Bakanlığı ve UNICEF

Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı kapsamında Giresun Üniversitesi Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Bebek Dostu Hastane” unvanı almaya hak kazandı.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı yaptığı açıklamada; “Bu kapsamda hastanemize ait emzirmeye ilişkin yazılı bir politika hazırlanmış olup, hastanemize başvuran gebe ve annelerimize bu politika doğrultusunda yaklaşımda bulunularak, bilinçli bir emzirme dönemi geçirmeleri sağlanmaktadır. Hastanemize başvuran gebe ve annelere tıbbi bir neden yoksa bebeklerine ilk 6 ay sadece anne sütü, 6. aydan 2 yaş ötesine kadar ayına uygun ek gıdalar verilerek anne sütü ile bebeğini beslemeleri önemle vurgulanmaktadır. Kurumumuzda bebek formüllerinin pazarlanması ile ilgili uluslararası yasa benimsenmiş olup, anne sütü muadili ürünlerle ilgili reklamlar ve yönlendirmeler (afiş, broşür, ücretsiz numune dağıtımı) yapılmamaktadır” dedi.

WHO ve UNİCEF tarafından önerilen başarılı anne sütü uygulamaları nedeniyle Bebek Dostu Hastane Plaketi İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut tarafından hastane başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Yılmaz’a takdim edildi.