Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındık Üreticileri Dikkat! Kahverengi Kokarca İçin İlaçlı Mücadele Zamanı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, fındık üreticilerini Kahverengi Kokarca’nın nimf dönemine karşı ilaçlı mücadele konusunda uyardı.

Giresun İl Tarım ve

Fındık bahçelerinde yoğun zarar yapan Kahverengi Kokarca’ya karşı bahçelerin düzenli olarak kontrol edilmesi ve nimflerin görülmeye başlandığı andan itibaren ruhsatlı bitki koruma ürünleri kullanılarak kimyasal mücadele yapılması gerektiği belirtildi.

KİMYASAL MÜCADELE NEDEN ÖNEMLİ?

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gelecek sezon Kahverengi Kokarca popülasyonunun azalması için bu dönemdeki ilaçlamanın önemini vurguladı. Kullanılacak Bitki Koruma Ürünleri’nin (BKÜ) İl Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş Bitki Koruma Ürünleri Satış Bayilerinden alınması ve bu ürünlerin ‘Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi’ne sahip kişiler tarafından uygulanması gerektiğini hatırlattı.

ÜRETİCİLER İÇİN BİLGİLENDİRME

Üreticiler, daha geniş bilgi almak için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat edebilirler. Ayrıca, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün internet sitesi olan giresun.tarimorman.gov.tr adresinden de gerekli bilgilere ulaşabilirler.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, fındık üreticilerine bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve ilaçlama çalışmalarını düzenli olarak yapmaları çağrısında bulundu. Kahverengi Kokarca ile mücadelede zamanında ve doğru uygulamalarla ürün kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor.