Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındık Sen’in fındık bahçelerinde hayvansal üretim projesi destek buldu

Bu haberin fotoğrafı yok

Fındık-Sen Genel Başkanı ve Çiftçi Sendikaları Dış İlişkiler Sorumlusu Kudsi Yaşar, tarımsal faaliyetlerde hayvansal üretimlerin ayrı görülmeyeceğini belirterek, fındık bahçelerinde yer tavukçuluğu ve sığır yetiştiriciliği yapılması gerektiğini söyledi.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı fındık bahçelerinde yer tavukçuluğunu var olduğunu ancak kuş gribinden sonra durma noktasına geldiğini belirten Fındık Sen Genel Başkanı Kutsi Yaşar, yeniden hayat bulması gerektiğini ifade etti.

Fındık Sen Genel Başkanı Yaşar; “Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, fındık bahçelerinde yer tavukçuluğu projesi açıkladı. Bu proje daha önceden fındık üreticilerimiz tarafından uygulanan ancak son yıllarda durma noktasına gelen bir üretimdir. Özelliklede fındık bahçelerindeki yer tavukçuluğu kuş gribi nedeniyle tamamen üretimden kalktı. Oysaki tarımsal üretim sadece bitkisel değil, hayvansal üretimleri de kapsamaktadır. Bir zamanlar içerisinde tavukların, koyun ve sığırların var olduğu fındık bahçeleri şimdilerde boş durmaktadır. Bu proje geçmişte fındık üreticilerimizin uyguladığı günümüzde unutulan bir üretimdir. Oysaki fındık bahçelerimizde hayvansal üretim de yapılmış olsa ek gelir sağladığı gibi fındık bahçelerine organik gübre ihtiyacınız da karşılamış olacaktır” dedi.