Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındık Araştırma, “Enstitü” ismini aldı

Giresun’da 1938 yılında Fındık

Giresun’da 1938 yılında Fındık Araştırma olarak kurulan ve daha sonraki yıllarda birçok defa isimi değişikliğe uğrayan Fındık Araştırma İstasyonu için Bakanlar Kurulu kararıyla isim değişikliğine gidilerek ‘Fındık Araştırma Enstitüsü’ ismini aldı.  Fındık alanında ARGE çalışmaları yapan Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Gökhan Kızılcı yapılan isim değişikliğiyle ilgili bilgi verdi. Kızılcı “Kurumumuz, 1936 yılında Fındık İstasyonu olarak kurulmuş. O günden bu güne kadar değişik isimler altında hizmetler vermiştir. 1987 yılında Fındık Araştırma Enstitüsü ismini almıştır. O tarihten 2011 yılına kadar enstitü ismi ile hizmetlerine devam etmiş. 2011 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı ile Fındık Araştırma Enstitüsü’nün adı değişerek Fındık Araştırma İstasyonu olmuştu.
23 Haziran 2015 de yeniden alınan Bakanlar Kurulu kararı ile 4 yıl aradan sonra Fındık Araştırma İstasyonu ‘Enstitü’ olarak ismi değiştirildi. İsmini değişmesinden dolayı mutlu olduk” dedi.
Fındık Araştırma İstasyonu’nun faaliyet alanıyla da ilgili bilgi veren Kızılcı “Fındık Araştırma Enstitüsü bilimsel çalışmalar yapılan araştırma ARGE çalışmaları yapılan bir merkez durumundadır. Enstitü ile ifade edilmesi gereken bir durumdu. Bu istasyon bizim yaptığımız işlemleri, araştırmaları, bilimsel çalışmaları tam karşılamayan bir isimdi. Bu değişikliğin yapılmasında da kurumsal olarak oldukça mutlu olduk” diye konuştu.