Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EYT Etkisi Büyüyor: Emekli Sayısı Giresun’da Aktif Çalışanı Geçti!

5 Şehirde Emekli Sayısı

5 Şehirde Emekli Sayısı Çalışanları Geride Bıraktı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin 1 Mart 2023’te yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye genelinde emeklilik patlaması yaşanıyor. SGK verilerine göre Giresun, Zonguldak, Sinop, Balıkesir ve Bartın’da emekli sayısı, aktif çalışan nüfusunu geçti. Ordu, Amasya ve Çanakkale gibi iller ise sıradaki adaylar arasında yer alıyor.

Emekli Sayısında Ciddi Artış

EYT düzenlemesiyle birlikte, emeklilik şartlarını karşılayan binlerce kişi başvuruda bulunarak maaş almaya başladı. 2023 yılı itibarıyla Türkiye’de emekli maaşı alan kişi sayısı 11.5 milyona ulaşırken, emekli olanların ortalama yaşı 49’a geriledi.

Ordu, Sıradaki İllerden Biri

Giresun’un da dahil olduğu bu listeye yakında Ordu ve diğer bazı illerin de eklenmesi bekleniyor. SGK verilerine göre, Ordu’da aktif/pasif sigortalı oranı 1.1 ile 1 arasında seyrediyor. Bu oran, emekli sayısının aktif çalışanları geçme eşiğinde olduğunun sinyallerini veriyor.

Emekliler Maaş Kesintilerinden Şikayetçi

Emeklilik patlamasıyla birlikte emekli maaşlarından yapılan kesintiler de gündemde. Sağlık hizmetleri, ilaç ve muayene giderleri için yapılan kesintilerin yanı sıra, emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenlerin maaşlarından %15 oranında kesinti yapılıyor.