Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EPDK Duyurdu: Elektriğe Yüzde 38 Zam

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle elektrik tarifelerinde zam yapıldığını açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu

Bu artış, 1 Temmuz 2024 itibarıyla geçerli olacak.

MESKEN ABONE GRUBU İÇİN YÜZDE 38 ZAM

EPDK’nın yaptığı açıklamaya göre, elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38 oranında artış yapıldı. Bu zamla birlikte 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 TL oldu.

DİĞER ABONE GRUPLARI İÇİN DE ZAM GELDİ

Enerji üretim maliyetlerindeki artış sadece mesken abonelerini etkilemedi. EPDK’nın duyurusuna göre, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapıldı.

YENİ TARİFELER 1 TEMMUZ’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

EPDK’nın açıklamasında, “Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 lira oldu” bilgisine yer verildi. Zamlı tarifelerin 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacağı bildirildi.

Elektrik fiyatlarına yapılan bu zam, enerji üretim maliyetlerindeki artışın tüketici faturalarına yansımasını gösteriyor. Mesken, tarımsal ve hizmet sektörü aboneleri, Temmuz ayı itibarıyla yeni tarifelerle karşılaşacak.