Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı 2021’de başlıyor 

BUFAP (Bulancak Farkındalık Platformu),

BUFAP (Bulancak Farkındalık Platformu), engelli ailelerin kurduğu Giresun Engelsiz Yaşam Platformu ile işbirliği yaparak, sürekli birlikte gündeme getirdikleri Giresun Merkez’e engelsiz yaşam merkezi yapılması taleplerinde sonuç aldılar ve 2021’de inşaatı başlaması planlanıyor.

BUFAP Engelli Ailelerinden Sorumlu Gönüllü Yönetici Esra Akpınar yaptığı açıklamada; “Öncelikle bende bir engelli annesiyim bu anlamda Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ihtiyacını çok iyi biliyorum ve tüm engelli ailelerini çok iyi anlıyorum. Bu konudaki talep bize, Giresun Engelsiz Yaşam Platformu’nun yöneticileri engelli anneleri Rabia AKKUŞ ve Lütfiye Yücel Özgen’den BUFAP Gönüllü Başkanımız Gökhan Özcan’a ulaşmaları ile geldi. BUFAP olarak bu konuda Aralık 2019’dan bu yana dilekçe etkinliği yaptık ve sosyal medya etkinliği yaptık. 300’e yakın dilekçe yazdık ve gündemimizde tutarak talebimizin takibini yaptık. ( En fazla Kamu Denetçiliği Kurumu, Cimer, Açık Kapı ve yazılı dilekçe) Son olarak da BUFAP Gönüllü Başkanımız Gökhan Özcan’a Giresun Belediyesinden gelen yazılı cevapta, ‘projenin 2021 yılı içerisinde yapımına başlanılması planlanmaktadır.’ denilmiştir dedi.

Açıklamalara devam eden Akpınar; “Bizim talep ettiğimiz engelli bakım evi tarzında değil. Bizim istediğimiz engelsiz yaşam merkezi, merkezde ve merkez ilçelere yakın ilçelerdeki engelli vatandaşların sabah servislerle evlerinden alınıp akşam servislerle evlerine bırakılacak şekilde merkezdir. Günlük sosyal aktivitelerin yapıldığı çeşitli kursların verildiği kısaca engelli vatandaşların sosyalleşeceği merkezdir. Tüm engel gruplarının yararlanacağı merkezdir. Ayrıca bu Engelsiz Yaşam Merkezi ile sayesinde çocuklarını gündüz merkezlere göndermeleriyle birlikte, engelli anne babalarını iş hayatına katmış oluruz.

En önemli noktalardan biriside bu merkez ile birlikte 100’e yakın vatandaşımız istihdam edilmiş olur.

Hepimizin etrafında iş arayan sosyal hizmet, hasta bakım hizmetleri, özel eğitim öğretmeni ve bu alanı ilgilendiren mezunlar vardır. Bu merkez sayesinde engelli vatandaşlarımız evlerinde yada kapalı ortamlarda vakit geçirmek yerine sosyal ortamlarda vakit geçirmesinin sağlamış oluruz” dedi.

Akpınar son olarak; “Bu konuyu bize ileten ve sürekli gündemde tutan ve takibini yapan Giresun Engelsiz Yaşam Platformuna, Giresun Belediye Başkanı sayın Aytekin Şenlikoğlu’na, Giresun Belediyesine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.