Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EMEP’ten tarım sempozyumu

Emek Partisi uygulanan tarım

Emek Partisi uygulanan tarım politikaları nedeniyle yaşanan sorunları uzmanlarıyla masaya yatırıyor. Çözüm yolunun ortaklaştırılması için “Kapitalizmin kıskacında Tarım Gıda ve Emekçiler” konulu sempozyum düzenliyor.

Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, Ordu’da 19 Ekim 2022 tarihinde yaptıkları Fındık Kurultayı sonrası 20 Kasım 2022 tarihinde Emek Partisi Genel Merkezi tarafından da Ankara’da “Tarım Sempozyumu” yapılacağını duyurdu.

Keskin, sempozyuma ülkenin her tarafından üreticilerin katılarak sorunlarını dile getireceğini belirterek toplantının içeriği hakkında şunları söyledi, “20 Kasım 2022 tarihinde Ankara’da MMO Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapacağımız sempozyuma alanında uzman konuşmacılar katılacak. Genel Başkanımız Ercüment Akdeniz’in açılış konuşması sonrası her üretim alanından üretici köylülerin konuşmaları olacak. Daha sonra üç oturum biçiminde gerçekleşecek olan sempozyum, ‘Dünya’da ve Türkiye’de Tarım’, ‘Gıda Egemenliği, Gıda Güvenliği ve Çözüme İlişkin Tespitler’, ‘Tarım ve Gıdada Emeğin Sorunları’ başlıklarıyla tartışılacak. Sunum yapacak olanlar, Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Prof. Dr. Metin Özuğurlu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Dr. Fatih Özden, Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Murat Kapıkıran, Gıda Mühendisleri Odası Merkez YK Üyesi Esef Özat, Tüm Köy Sen Genel Başkanı Sadık Turan, DİSK Merkez YK Üyesi Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Tarım Orkan Sen Genel Başkanı Ahmet Keleş.”

TARIM TEKELLERİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ

Kurultay ve sempozyum çalışmalarıyla tarımda yaşanan sorunların sorumlularının açığa çıkarılması için mücadelelerini büyüttüklerini belirten Keskin, “Tarımda yaşanan sorunların kaynağı iktidar ve tarım tekelleridir. Köylerde yaşanan göçlerle üreticiler şehirlerde ucuz işgücü haline getirildiler. Yoksullaşmaya ve tarımda dışarıya bağlı olmanın önüne geçmek için üretici köylülerin emeğine ve ürününe sahip çıkmasını sağlamak amacıyla örgütlenmekten başka seçeneği yok. Bu konuda da elimizden geleni yapacağız. Demokratik halkçı tarım politikalarının uygulanması için Demokratik Halk İktidarının da kaçınılmaz olduğunu anlatacağız. Bu nedenle kurultay, sempozyum düzenliyoruz” dedi.