Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Sen’den şiddet dursun çağrısı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu şiddetin durdurulması çağrısı yaptı. Eğitim Sen’den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Aylardır bölge illerinde ısrarla ve inatla sürdürülen çatışma ve operasyonlar nedeniyle, aylardır fiilen sıkıyönetim uygulanan bölge halkı can güvenliği endişesiyle yaşamaktadır. Bu konuda çözüm odaklı adımlar atılması yönündeki tüm taleplere rağmen, bugüne kadar hiçbir somut adım atılmamıştır.
13 Aralık Pazar günü Şırnak’ın Cizre ile Silopi İlçesi’nde görevli öğretmenlere, ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından cep telefonu üzerinden tartışmalı bir mesaj gönderilmiştir. Cizre ve Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, eğitim-öğretim döneminin tam ortasında öğretmenlerin Silopi’de 14-15-16 Aralık 2015 tarihlerinde, Cizre’de ise süresi belirsiz bir şekilde “Hizmet içi eğitime” alınacaklarını bildirmiş, eğitimlere memleketlerinde katılabilecekleri ifade edilerek bu ilçelerde çalışan öğretmenlere adeta “ilçeyi terk edin” mesajı vermiştir.
Benzer bir duyuru sağlık emekçilerine yönelik olarak da yapılmış, sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde “24 saat” olan görevde kalma süresinin bir haftaya çıkarılması gündeme getirilerek, sağlık emekçilerinin bir hafta içinde nöbet sistemi üzerinden vardiyalı çalıştırılması planlanmıştır.
Öğretmenlerin bir bölümünün İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden gelen kısa mesaj ile ilçeden ayrılmaya başlaması, sağlık emekçilerinin can güvenliği gerekçesiyle istifa etmeye başlaması ve bölgede yaşanan yoğun askeri hareketlilik, başta eğitim ve sağlık alanı olmak üzere, tüm kamu kurumlarında çalışan kamu emekçileri ve halk üzerinde büyük bir endişe yaratmaya başlamıştır.
Silopi ve Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından öğretmenlere gönderilen mesajda adeta “Kentleri boşaltın, operasyon yapılacak!” mesajı verilmiş olması düşündürücüdür. Gerekçe olarak “Hizmet için eğitim semineri” gibi inandırıcılıktan uzak bir bahane sunularak kamuoyu açıkça yanıltılmaya çalışılmaktadır.
Kamu kurumlarının görevi, iktidarın savaş politikalarına destek olmak, personelinin can güvenliğini tehlikeye atmak değil, yaşanan şiddet ortamının sona erdirilmesi için çalışmak, kalıcı barış ortamının sağlanması için çaba harcamaktır.
Eğitim Sen olarak en temel insan hakkı olan yaşam hakkını hedef alan her türlü savaş ve şiddet politikasının karşısında inadına barış demeyi sürdüreceğiz ve yaşanan çatışmalı sürecin bir an önce sona erdirilmesini, halkın günlük yaşamını alt üst eden tüm şiddet eylemlerine derhal son verilmesini istiyoruz.