Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim İş, direniş çadırını ziyaret etti

Bu haberin fotoğrafı yok

Kendisi de işten atılmış olan Fatih Yıldız daha önce yaşadıkları sıkıntıları ve işten atılmalarını anlattı. Eğitim İş İl Başkanı Süleyman Çelebioğlu’nun sorusu üzerine; kendilerinin çalışma koşulları ile ilgili bir sözleşme ile ilgili bilgileri olmadığını, kendilerine sadece imza attırdıklarını ama bilgi verilmediğini söyledi.

Eğitim İş İl Başkanı Süleyman Çelebioğlu; taşeron işçiliğinin özelleştirme politikaları sonucu ortaya çıktığını ve iş güvencesiz, düşük ücretli bir sömürü sistemi olduğunu söyledi.

Çelebioğlu; Türk Devletinin ekonomik yıkımı programının özeleştirme olduğu ancak Atatürk’ün Türk Devletini Devletçi-Halkçı bir devlet olarak kurduğunu söyledi. Türkiye’nin bir taşeron işçi ülkesi durumuna düştüğünü söyleyen Çelebioğlu, bir devlet kendi çalıştırdığı işçiye iş güvencesi bile veremez duruma düşmüştür. Buradan çıkışımız, bağımlı sistemden kurtulmak ve Atatürk’ün devletçi halkçı düzenine dönmek ve özelleştirmeyi yasaklamaktadır. Çelebioğlu; taşeron işçilerinin yasal hakları olduğunu, çok sayıda taşeron işçisinin açtıkları davaları kazanarak yüksek tazminat ve geçmişe yönelik o kurumun asıl işçilerinin aldığı hakları aldıklarını ve asıl işçi olma hakkı kazandıklarını söyledi.

Çelebioğlu; Kame Emekçileri Derneği Başkanı Fatih Yıldız’a, her konuda yanlarında olacaklarını ve desteklerinin süreceğini söyledi.