Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dolmuş durağını sınıf ortamına çevirdiler

GİRESUN (AA) – Giresun'un

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde Nihat Gürel Fen Lisesi 11-B sınıfı öğrencileri tarafından hayata geçirilen "Öğreten Durak" projesi kapsamında şehir içi dolmuş durağına asılan ders notlarıyla öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanmaları amaçlanıyor.

Beş okulun bulunduğu Yeşiltepe Mahallesi'ndeki durak ders notlarıyla öğrenciler tarafından adeta sınıf ortamına dönüştürüldü.

Öğrenciler notlar sayesinde sınavları öncesi bilgilerini tazelerken, dolmuş bekleme sürelerini de daha iyi değerlendirme fırsatı ele ediyorlar.

Proje koordinatörlerinden sınıf öğrencisi Meltem Kavak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ile amaçlarının öğrencilerin durakta bekledikleri süreyi ders notları sayesinde daha verimli geçirmesini sağlamak olduğunu söyledi.

İlk olarak hazırladıkları geometri notlarını durağa astıklarını ifade eden Kavak, ilerleyen günlerde diğer ders notlarını da ekleyeceklerini aktardı.

Öğrenciler kadar vatandaşların da bilgilerden istifa edebileceklerini dile getiren Kavak, "Projenin amacı durakta dolmuşun gelmesini beklerken, sınava hazırlanan öğrenci arkadaşlarımızın burada geçirdikleri süreyi ders notları sayesinde daha verimli kullanmalarını sağlamak. Yine büyüklerimiz de bilgilerini tazeleyecekler, kendilerini geliştirme fırsatı yakalamış olacaklar." dedi.

Okul Müdürü Yusuf Ali Keskin ise öğrencilerinin önemli bir projeye imza attıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz farkındalık oluşturarak, hayata geçirdikleri proje sayesinde insanlarda merak duygusunu da harekete geçirmiş oldular. Öğrencilerimizin burada bilime en güzel katkıyı sağladıklarını, bilime merak uyandırdıklarını düşünüyorum."

Keskin, kendilerine destek sağlayan Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve ilgililere teşekkür etti.