Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇÖPE SİYASET Mİ KARIŞTI?

Yapımı yörede tepkilere neden

Yapımı yörede tepkilere neden olan ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi ve Çevre Belediyeler Birliği tarafından yapımı tamamlandığı bildirilen Katı Atık Düzenli Depo Bertaraf Tesisi ’ne ilk çöp getirildi. Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde kurulan Katı Atık tesisinin tamamen bitmediğini, tesisin elektriğinin olmadığını, ayrıştırıcı işçilerinin gelmediğini ve arıtma tesisinin tamamlanmadığını dile getiren Çavuşlu Belde Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Keskin, duruma tepki gösterdi.
coptesisi1
Keskin “Bizim yetkililerle anlaşmamız, Tirebolu’da ve Giresun’da bulunan çöp toplama merkezlerinden çöpler toplanacak büyük TIR’larla sıkıştırılmış olarak buraya gelecek çöpünü ayrıştırıcı bandına dökecek ve çöpler ayrıştırmadan geçecek, arıtılan atıklar preslenecek ve hazırlanan alana dökülecek. Şimdi burada bu işlemler yapılmadan çöpü dökmek istiyorlar. Belediye olarak biz buna karşıyız.
Bizim anlaşmamız çöp tesisine çöpler gelmeden önce tesisin elektriği gelecekti, arıtma sisteminin çalışır olacağı ve tüm işçilerin iş başı yapmış olmasıydı ama görüyoruz ki vahşi depolama sistemiyle günü kurtarmak peşinde olan siyasiler seçimden önce çöplerinizi artık Çavuşlu Çöp Tesisi’ne döküyoruz diyerek siyaset yapılıyor. Bizimle yapılan anlaşma kurallarının hiç birine uymayarak siyaset yapılıyor. Bu güne kadar huzursuz olduk bundan sonra olmak istemiyoruz. Siyasiler hafta sonu yapılacak seçim öncesi çöp tesisini açtık diyerek siyaset yapacaklar. Hiç kimse kusura bakmasın ben halkımın sağlıyla oynatmam” dedi. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından gelen çöplerin ayrıştırıcı ünitesine dökülmesiyle son buldu.

BEKİR ÖZTÜRK