Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Tığlı, “İmar Barışı daha çok can yakacak”

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun milletvekili Necati Tığlı, “İmar barışı” adı altında çıkarılan yasanın ülke için doğurduğu sıkıntılara dikkat çekti.
Tığlı, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada “İmar Barışı” düzenlemesinin ilerleyen süreçte çok daha can yakıcı sonuçlara yol açacağına dikkat çekerek, geç olmadan bu konuda önlem alınması gerektiğini ifade etti.
Tığlı, bu düzenleme kapsamında ruhsat verilen binalarda insanların canlarından olduklarını belirterek “Sata sata yerle yeksan ettiğiniz ülkemizde gelir getiren bir şey kalmayınca imar barışını getirdiniz. İmar barışıyla sadece İstanbul’da 10 milyondan fazla insanın yaşadığı binlerce problemli binada deniz kumunu birinci sınıf kum, hatalı demiri en iyi demir olarak kabul ettiniz, karşılığında da fatura kestiniz. İmar barışında ruhsat verdiğiniz o binalar yıkılmaya ve can almaya başladı. Peki, sorumlusu kim? Tabii ki denetim görevini yapmayan Hükümet. Tabi ki siz yine kabahatli olarak çalışanı, taşeronu, işçiyi, aşçıyı, çaycıyı göstereceksiniz. Bu konuda elinizi lütfen çabuk tutun, yarın geç olmadan yeni yıkımlar ve ölümler yaşanmadan gereken önlemleri bir an önce alın” diye konuştu.
Tığlı, “imar barışı” düzenlemesi ile İstanbul’daki zengin yalı sahiplerinin ihya edildiğini, ancak Doğu Karadeniz bölgesinde dişinden tırnağından arttırarak ata dede geleneği olan yaylacılık faaliyetini yerine getirmek için ev yapan yaylacıların mağdur edildiğini dile getirdi.
“İmar Barışı” düzenlemesi ile barınma ihtiyacı, tarım ve hayvancılık ve ülkede yaygın bir kültürün parçası olan yaylacılık faaliyetini yerine getirmek isteyen halkın evlerinin başlarına yıkıldığını dile getiren milletvekili Tığlı, diğer yandan da yaylalarda siyasetçi ve yakınlarına ait olan evlerin bu uygulamadan muaf tutulduğunu vurguladı.
Tığlı, bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.