Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den gümrük binasına tepki

CHP Giresun Milletvekili Bülent

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Giresun Limanı’nın bugüne kadar atıl durumda tutulmasından AKP’yi sorumlu tuttu. Bektaşoğlu, limana bina temeli atılmasını “Canikli SEKA’dan sonra ikinci bina darbesini de limana vurdu” sözleriyle değerlendirdi.
BEKTAŞOĞLU: “GİRESUN’UN BİNA DEĞİL, İŞSİZLİK SORUNU VAR”
Milletvekili Bektaşoğlu yaptığı yazılı açıklamada “limanımızda liman hizmeti dışında her şey var. Taş deposu, kömürlük, otopark, halı sahadan sonra şimdi de sanki çok gerekliymiş, acil, ihtiyaçmış gibi gümrük binası ve kongre merkezi temeli attılar. Tıpkı şaibeli alışverişlerle yok ettikleri SEKA’nın o güzelim arazisini TOKİ’ye vererek bina yaptırdıkları gibi. Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu alan da sırada. Bunlar bina aşığı. 32 bin kayıtlı işsizin bulunduğu Giresun’un binaya değil, iş ve istihdam yaratan kuruluşlara ihtiyacı var” ifadesini kullandı.
Bektaşoğlu, “Sanki yoğun bir gümrük işlemi varmış, gemilerin birisi gelip birisi gidiyormuş, çok gerekliymiş acil ihtiyaçmış gibi SEKA’dan sonra Giresun Limanı’nı da bina yapılan bir alana dönüştürüldü. Bunun arkası gelir. Amaç başka” dedi.
CHP MİLLETVEKİLİ SORDU: “GÜMRÜK BİNASI HANGİ KAYNAKTAN YAPILIYOR”
Giresun Limanı’nın stratejik bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Bektaşoğlu, şunları söyledi: “Limanımız, Şebinkarahisar bağlantısıyla;  İran, Doğu ve Güneydoğu’nun Karadeniz’e açıldığı son noktadadır.  850 km’lik en yakın karayoluyla Mersin limanının, yani Akdeniz’in Karadeniz’e, Karadeniz’in Avrupa’ya açılan kapısındadır. Bir zamanlar en önemli ticaret limanı olan, ithalat ve ihracat rekoru kıran liman, 13 yıldır atıl durumda tutuluyor. Şimdi ise Sayın Nurettin Canikli’nin seçim kampanyasına kurban ediliyor. Canikli süresi kısa da olsa Bakanlığı döneminde limanımızla ilgili Giresun ekonomisine katkı sağlayacak, işlem hacmini artıracak düzenlemeler yapmak yerine bina yapmayı tercih etmiştir. Bu ‘Canikli çok hizmet yapıyor’ şeklinde bir algı operasyonudur. Bunun için Giresun Valiliği’ni alet etmeleri de gariptir. Buradan soruyoruz: Gümrük binasının ihalesi hangi kurum üzerinden ve hangi kaynaktan yapılmıştır? Eğer Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesindense, bunun sorumluluğundan kurtulamazsınız”. “Başka limanlara gemi yanaşır, bizimkine bina kondurulur. Bina ve rant AKP’nin fıtratında var” diyen CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 1 Kasım sonrasında Giresun Limanı’nın önemine uygun kullanımı için çalışma yapacaklarını ve limandan rant değil, ekonomik kalkınma, gelişme ve hizmet için yararlanılacağını söyledi.